hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul konsere doyacak

    İstanbul konsere doyacak
    expand

    İstanbul, bu hafta ünlü yıldızların konserlerine ev sahipliği yapacak. Ajda Pekkan, 4 Eylül'de Turkcell Kuruçeşme Arena'da, Sezen Aksu 5 Eylül'de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde, Tarkan yarın ile 1 ve 2 Eylül'de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde sahne alacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sezen Aksu, 5 Eylül'de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde konser verecek.

    "Sezen Aksu Acoustic Band" isimli konser, müziğin en saf ve samimi haliyle icra edildiği, anlık doğaçlamaların ve yorumların dünya standartlarında bir müzikal altyapıyla sunulduğu, sanatçının özel bir "performans serisi" olarak tasarlandı.

    Sezen Aksu Acoustic Band'de Fahir Atakoğlu eşliğinde, kemanda Ayda Tunçboyacı, vokalde Cihan Okan, kontrbasta Eric van der Western, telli sazlarda Fatih Ahıskalı, klarnette Göksun Çavdar, davulda Jarrod Cagwin, perküsyonda Mustafa Böztüy, vokalde Nurcan Eren, vurmalı çalgılarda Orhan Topçuoğlu ve çelloda Özer Arkun yer alacak.

    Tarkan Harbiye Cemil Topuzlu Sahnesi'nde

    Tarkan, yarın ile 1 ve 2 Eylül tarihlerinde Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde sahne alacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sanatçı konserinde yeni ve eski repertuvarından örnekler sunacak.

    Kıraç Turkcell Kuruçeşme Arena'da hayranlarının karşısına çıkacak

    Anadolu ezgilerini başarıyla seslendiren Türk rock müziğinin güçlü sesi Kıraç, yarın Turkcell Kuruçeşme Arena'da hayranlarının karşısına çıkacak.

    Yaklaşık 15 yıl önce "Deli Düş" ile başlayan, "Derindekiler" albümüyle devam eden yolculuğunun kilometre taşlarının yer alacağı konserde Kıraç, eski ve yeni şarkılarını seslendirecek.

    MFÖ'den eski yeni karşımı

    MFÖ, yıllara meydan okuyan performanslarıyla, eski ve yeni parçalarıyla 4 Eylül'de Harbiye Açıkhava Sahnesi'nde olacak.

    Yalın yeni albümüyle coşturacak

    Yalın, yeni albümünden şarkılarıyla 1 Eylül'de Turkcell Kuruçeşme Arena'da sevenleriyle buluşacak. Yalın, yeni albüm şarkılarının yanı sıra sevilen şarkılarını söyleyecek.

    Serdar Ortaç yeni albümden ilk kez canlı söyleyecek

    Serdar Ortaç, yeni albümü "Ray"da yer alan parçalarıyla ilk kez 2 Eylül'de Turkcell Kuruçeşme Arena'da müzikseverlerle buluşacak. Ortaç yeni ve eski repertuvarından seslendireceği şarkılarıyla hayranlarına keyifli dakikalar yaşatacak.

    Kuzey rüzgarına hazır olun

    Türk halk müziği ve Karadeniz müziğinin öncü isimlerinde Volkan Konak ile 3 Eylül'de Harbiye Açıkhava Sahnesi'nde "kuzey rüzgarı" esecek. Konak, hem kendi besteleri, hem de geleneksel halk müziği tarzındaki şarkılarıyla hayranlarının karşısında olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galata Mevlevihanesi Müzesi'nde "Sema Töreni"

    Mevlana Kültür ve Sanat Vakfı'nın düzenlediği "Sema Töreni", 2 Eylül'de Galata Mevlevihanesi Müzesi'nde gerçekleştirilecek. Etkinlikte, Sultan 3. Selim Han'ın bestelediği Suzidilara makamındaki sema gösterisi icra edilecek.

    Mevlana Kültür ve Sanat Vakfı Musiki Heyeti ile tanınmış profesyonel ses ve saz sanatçılarıyla birlikte icra edilecek sema töreni, İstanbul Sema Grubu'nun katılımıyla yapılacak.

    Linda Kaso Piyano Resitali, 6 Eylül'de Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Engelsizsahne tarafından düzenlenecek etkinlikle, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nin (TOFD) yürüttüğü çok sayıda projeye finansal destek sağlanması amaçlanıyor. Linda Kaso ile Kerim-Selim Altınok kardeşlerin müzik gösterisine sürpriz isimler de sesleriyle katkı sunacak. Arnavutluk Sanat Akademisi Piyano Bölümü'nde akademik piyano öğrenimini bitiren Linda Kaso, 2000 yılında Bakırköy Belediyesi'nde görev alarak, TOFD'de engelli çocuklara piyano eğitimi vermeye başladı. Kaso, işitme ve görme engelli, down sendromlu ve otizimli çocuklarla imkansızı başararak, engelli-engelsiz çocuklara verdiği piyano eğitimiyle onları topluma kazandırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Melih Kibar ve Çiğdem Talu şarkılarını seslendirecek.

    Turkcell Kuruçeşme Arena'da 6 Eylül'de, sözlerini Çiğdem Talu'nun yazdığı Melih Kibar şarkıları yankılanacak. Gecede, Erol Evgin, Nükhet Duru ve Candan Erçetin ile Onur Mete, Sibel Gürsoy, Tuba Önal ve Zeynep Alasya en güzel Melih Kibar ve Çiğdem Talu şarkılarını seslendirecek.

    Kardeş Türküler müzikseverlerle buluşacak

    Karadeniz'den Balkanlara, Mezopotamya'dan Kafkaslara, şarkılarını barış ve kardeşlik için söyleyen Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu (BGST) Kardeş Türküler, 6 Eylül'de Harbiye Açıkhava Sahnesi'nde müzikseverlerle buluşacak.

    Sahne sanatları

    Goethe'nin eseri "Faust", yarın Muammer Karaca Tiyatrosu'nda sahnelenecek. Haydar Zorlu'nun Türkçe'ye çevirdiği ve oynadığı tek kişilik oyununun yönetmenliiğini Natalia Murariu üstlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Korku Tüneli" adlı oyun, 4 Eylül'de Tiyatro İkinci Kat'ta izlenebilecek. Philip Ridley'in yazdığı ve Özlem Karadağ'ın Türkçe'ye çevirdiği oyununun yönetmenliğini Sami Berat Marçalı yapıyor. Banu Çiçek Barutçugil, Murat Mahmutyazıcıoğlu, Ushan Çakır ve Eyüp Emre Uçaray'ın rol aldığı oyun, çocukluk korkularını ve dünyanın geldiği son durumu mercek altına alıyor. "Largo Desolato" adlı oyun, 5 Eylül'de Sahne Hal'de tiyatroseverlerin karşısında olacak. Vaclav Havel'in yazdığı oyunun çevirisini Ülkü Akbaba ve Kemal Boztepe yaptı. Cem Uslu'nun yönettiği "Largo Desolato", içinde yaşadığı toplumdan kopuk, atalete saplanmış, bireyci bunalımda boğulan çıkarcı bir entelektüelin eleştirisini, onu yaratan, onun yarattığı toplum bağlamında ele alarak gerçekleştiren bir oyundur.

    "Bir Delinin Hatıra Defteri" adlı oyun, 2 ve 5 Eylül tarihlerinde Metin Zakoğlu Cafe Theatre'da sahnelenecek. Metin Zakoğlu, Gogol'un gerçekle hayal dünyası arasında olduğu bir dönemde kaleme aldığı bu tek kişilik oyunu seyircilere aktarmada gerçekle hayal arasındaki ince çizgiyi dokunaklı bir şekilde yorumluyor.

    "Küçük Hakikatler" adlı sergi, 6 Eylül'de Egeran Galeri'de açılacak. Politik ve varoluşsal konuları minimal bir dille ele alan 5 sanatçının eserlerinin bir araya geldiği serginin küratörlüğünü Elif Kamışlı üstlendi.

    Selim Birsel, Ali Kazma, Ali Emir Tapan, Nasan Tur ve Mürüvvet Türkyılmaz'ın fotoğraf, video ve yerleştirme işlerinin görülebileceği sergi, 6 Ekim'e kadar ziyaret edilebilecek.

    Avrupa'nın en büyük tema parkları arasında yer alan Jurassic Land, yarın Forum İstanbul Alışveriş Merkezi'nde gezilebilecek. 10 bin metrekarelik dev bir alana kurulu Kültür ve Turizm Bakanlığı denetiminde "özel tesis" statüsünde olan Jurassic Land'in farklı dönemlere ait dinozorların iskeletleri, rölyefleri, yumurtaları ve hareketli görsellerin sergilendiği müze bölümünde, dinozorların yaşadığı döneme ait bilgiler de yer alıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow