hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uluslararası 2. El Film Festivali

    Uluslararası 2. El Film Festivali
    expand

    20- 24 Şubat 2013 tarihleri arasında yedincisi düzenlenecek olan ANKAmall 2. El Film Festivali bu kez ritim konsepti ile sinemaseverlerle buluşacak. Festivale film başvuruları ise 22 Ocak 2013 tarihinde son bulacak.

    Yedi notanın ikincisi

    2013 yılı için belirlenen ritim konsepti doğrultusunda; film başlıklarını yedi nota üzerinden kategorilendiren festivalde; ilk nota DO- Denedin Olmadıysa sloganı ile açıklanmıştı.  İkinci nota ise RE-Reddettiler Elendiysen başlığı ile festival izleyicisi ile buluşacak.

    2007 yılından beri elenen/ ellenen filmleri seyirci ile buluşturan festival yedinci yılında yedi nota başlığı ile bu filmlerin gösterimini sağlamaya devam edecek.


    Film izleyicinin, gişe yönetmenin

    2007 yılında kurulan ANKAmall 2.El Film Festivali, 6 yıldır dünyanın en orijinal film festivali olarak Türkiye’de, Ankara il sınırları içerisinde düzenleniyor. Festivalin temel amacı, daha önce ön elemede elenmiş kısa ve uzun filmleri hiçbir ön şart aramaksızın seyirci ile buluşturmak.

    Festival yönetimi,  öncelikle Türkiye’deki film festivallerinin kalitesinin artmasını ve film yönetmenlerinin emeklerinin karşılığını almasını istiyor.

    Bu yüzden festival 2013 yılında da festivale gönderilen her kısa film için telif hakkı ödemeye hazırlanıyor! İlk olarak 2011 yılında uygulamaya koyduğu ‘kısa filmlere telif hakkı’ fikri ile bu yıl hem kısa hem de uzun metraj film yönetmenlerine filmin gösterimden sağlanan gelirin tamamını ödeyecek.

    Sistem bir seanstan elde edilen gelirin, o seansta yer alan filmlerinin sayısına bölünmesi yoluyla uygulanacak. Seansa ait toplam gişe gelirinin tamamı, hiçbir kesinti olmadan festival bitiminden en geç iki ay içerisinde, online bankacılık yolu ile filmin yönetmenin hesabına aktarılacak.


    Film festivallerini etik olmaya davet ediyoruz

    2. El Film Festivali olarak filmlerin karanlık odalarda elenmelerine, daha da kötüsü izlenilmeden ve izlettirilmeden çoğu zaman çöpe atılmasına karşı çıkıyoruz.

    Türkiye’de ilk defa kendi etik kurallarımızı yazdık ve bunun diğer film festivallerine örnek olmasını istiyoruz. Film festivallerinin iki temel amacı olması gerektiğine inanıyoruz: Filmi izleyici ile buluşturmak ve filmin yönetmenine katkı sağlamak.

    Bu nedenle Türkiye’de düzenlenen film festivallerinin, ‘eleme ve elleme kriterlerinin ve jüri sistemlerinin’ değişmesi gerekmektedir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow