hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eurovision Bakü'de, Erivan katılacak mı?

    Eurovision Baküde, Erivan katılacak mı
    expand

    Eurovision şarkı yarışması bu yıl geçen yılın galibi Azerbaycan'da düzenlenecek. Ermenistan'ın Eurovision'a katılıp katılmayacağı merak konusuydu, o soru cevabını buldu. Listeler açıklandı, Ermenistan Azerbaycan'daki yarışmaya katılıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eurovision'ın bu yılki ev sahibi geçen senenin galibi Azerbaycan.

    Ev sahibi Bakü olunca, Ermenistan Bakü'ye gidecek mi, Ermeni lobisinin güçlü olduğu ülkeler yarışmayı protesto edecek mi tartışmaları alevlendi.

    Ancak tablo netleşti. Eurovision resmi websitesinden yayınlanan katılımcılar listesine göre, Ermenistan Bakü'ye temsilci gönderecek.

    Haberi, Ermeni Eurovision Delegasyonu'nun başkanı Gohar Gasparyan da doğruladı.

    Ermenistan vatandaşlarının, normal şartlar altında Azerbaycan sınırlarından içeri girmesi yasak. İstisnalar sadece uluslararası spor turnuvaları gibi etkinliklerde uygulanıyor. Ancak bu faaliyetler, iki ülke arasında köprü kurmaktan çok gerginliği yükseltiyor.

    Ermeni ve Azeri futbol milli takımları Euro 2008'de eşleşmiş ama maçlar, güvenlik sebebiyle UEFA tarafından iptal edilmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şimdi gözler mayıs ayında Bakü'de gerçekleşecek olan Eurovision'da. Eğer Ermenistan yarışmaya katılmaktan son anda vazgeçmez ve herşey yolunda giderse, "barış için önemli bir adım atılabilir" yorumları yapılıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow