hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Souad Massi Türkiye'de ilk kez sahne alacak

    Souad Massi Türkiyede ilk kez sahne alacak
    expand

    Ritmik melodileri ve duru sesiyle seslendirdiği sosyal içerikli şarkılarıyla 1960'lardaki protest sanatçıların çağdaş bir yansıması olarak görülen Cezayir'in parlayan yeteneği Souad Massi, Türkiye'de ilk kez bugün İş Sanat Kültür Merkezi'nde sahne alacak.

    İş Sanat'tan yapılan açıklamaya göre, Cezayir'in dünya müzik sahnesine armağanı olan Souad Massi, İstanbullu sanatseverler ile ilk kez İş Sanat'ta buluşacak.

    Souad Massi, bu akşam gerçekleşecek konserde, Raoui ve Ghir Enta'nın da aralarında bulunduğu şarkılarını seslendirecek.

    Müzik kariyerine 1989 yılında Cezayir'de başlayan Massi, seslendirdiği parçalarda yer alan politik içerik nedeniyle Cezayir'de muhalif müzik yapmaya çalışan tüm meslektaşları gibi Fransa'ya yerleşmek zorunda kaldı.

    Ritmik melodileri ve duru sesiyle seslendirdiği sosyal içerikli şarkılarıyla 60'lardaki protest sanatçıların çağdaş bir yansıması olarak görülen Massi, halk, chaabi, rock gibi farklı türleri bir araya getirdiği ilk albümü Raoui ile uzun süre Fransa müzik listelerinin ilk sıralarında yer aldı.

    Sempatik yapısı ve canlı kişiliği ile günümüzün en aktivist etnik sanatçıları arasında yer alan Massi, eleştirmenler tarafından sıklıkla Joan Baez ve Tracy Chapman ile özdeşleştiriliyor.

    2002 yılında en prestijli dünya müziği ödüllerinden "BBC Radio 3" ve Fransa'da altın plak ödülüne layık görülen sanatçı, güzel sesi ve zarafeti ile günümüzün önde gelen dünya müziği elçileri arasında yer alıyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow