hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Etta James hayata veda etti

    Etta James hayata veda etti
    expand

    Efsanevi Blues şarkıcısı Etta James, hayatını kaybetti. 1960'lı yıllarda sahnelerde fırtına gibi esen 73 yaşındaki şarkıcı, hayatının son yıllarında kanserle mücadele ediyordu.

    "At Last", "I'd Rather Go Blind", "Tell mama" ve niceleri... Dünya onu bu şarkılarıyla hiç unutmayacak. Efsanevi blues şarkıcısı Etta James kansere yenik düştü. 73 yaşında Californiya'da hayatını kaybetti.

    Asıl adı, Jamesetta Hawkins olan Etta James, babasını hiç tanımadı. Annesi 1938 yılında onu doğurduğunda sadece 14 yaşındaydı. Müziğe baptist ilisesi korosunda şarkı söyleyerek başladı. Genç yaşta San Fransisco'da Creolettes adlı grupa katıldı. Etta James'in fırtına gibi estiği yıllar, 1950 ve 1960'lardı. Blues, soul, gospel ve caz şarkılarını seslendirdi. James, kariyeri boyunca 6 Grammy ve 17 Blues Music Award kazandı.

    James'in şarkıları "Rain Man", "Hurricane", "Plesantville" gibi sayısız filmde de kullanıldı.

    Etta James, son yıllarda böbrek yetmezliği sorunları da yaşıyordu.  Ünlü şarkıcı ölürken yanında eşi ve iki oğlu daha vardı.

    James, bir çok siyah kadın şarkıcının idolüydü.

    Cadillac Record adlı filmde, ünlü Amerikalı şarkıcı Beyonce, Etta James'i canlandırmıştı. Beyonce, onu "Zamanın en büyük vokalisti" olarak tanımlamış, "Kraliçeyle tanıştığım için çok mutluyum" açıklaması yapmıştı.

    Amerikan Başkanı Barack Obama da, Etta James'in en büyük hayranlarından biriydi. Öyle ki, Obama yemin töreninin ardından yapılan baloda, eşi Michele Obama'yla ilk dansı, Beyonce'un yorumuyla, Etta James'in "At Last" şarkısı eşliğinde yapmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow