hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Oscar törenine "Diktatör" yasağı

    Oscar törenine Diktatör yasağı
    expand

    Oscar töreni organizatörleri İngiliz komedyen Sacha Baron Cohen'i Orta Doğulu bir despot kıyafetiyle gelmemesi konusunda uyardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BBC Türkçe'nin haberine göre, bundan önce Kazak muhabir Borat ve Avusturyalı eşcinsel modacı Bruno karakterlerini canlandırdığı filmleri olan Sacha Baron Cohen, son olarak Orta Doğulu bir diktatör karakterini beyaz perdeye taşıyor.

    Hollywood'daki töreninin organizatörleri, ünlü komedyeni aralarında görmekten memnuniyet duyacaklarını, fakat kırmızı halıya uzun bir sakal ve madalyalarla kaplı beyaz asker üniformasıyla çıkarsa salona alınmayacağını söylüyor. Muhafazakar kurallarıyla bilinen törenin sözcüsü, ''Kırmızı halının bir filmin reklam alanı olmadığına işaret ettik.'' diyor.

    Sacha Baron Cohen, Oscar'lara aday Hugo adlı filmin oyuncularıyla beraber törene davet edilmişti.

    Komedyenin bundan önce de Borat kılığıyla Oscar töreninde sahneye çıkması engellenmişti.

    Amerikalı organizatörler, başka ödül törenlerinde de komik karakterlere bürünerek şov yapan İngiliz komedyen hakkında tedirginlik duymakta belki de haklı olabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diktatör adlı son filminde Cohen, ''En içten duygularla bastırdığı ülkesine, demokrasinin gelmemesi için canını feda etmeye hazır olan'' Orta Doğulu bir lider tipini canlandırıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow