hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Angelina Jolie'nin filmine tepki

    Angelina Jolienin filmine tepki
    expand

    Rusya'nın başkenti Moskova'da Angelina Jolie'nin Bosna savaşıyla ilgili çektiği "Kan ve Bal Ülkesinde" filminin gösterildiği sinema salonunu basan radikal Sırp "Obraz" grubunun üyeleri olay çıkardı.

    Sırbistan ve Bosna Hersek basınında yer alan haberlere göre, Moskova'da Jolie'nin filminin gösterildiği "Rolan" adlı sinema salonunu basan "Obraz" üyeleri, "Sırpların öldürülmesini durdurun, Sırplar bizim kardeşlerimizdir" ve "Bosna Sırp ülkesidir" sloganları attı.

    Bunun üzerine filmin gösterimi durduruldu ve salona gelen izleyiciler sinemadan erken ayrılmak zorunda kaldı.

    "Kan ve Bal Ülkesinde", Bosna savaşı sırasında Boşnak kız Ayla'nın, savaş öncesinde aşk yaşadığı Sırp asker Daniyel'in başında bulunduğu toplama kampına düşmesinin ardından yaşananları anlatıyor.

    Jolie'nin ilk yönetmenlik denemesi olan filmin ilk çekimleri sırasında, "tecavüzcüsüne aşık olan Boşnak kadının hikayesinin anlatıldığı" iddiasıyla Bosnalı Savaş Mağduru Kadınlar Derneği tepki göstermişti. Ancak daha sonra filmde böyle bir konunun işlenmediği belirtilmişti.

    Filmin çekimlerinin tamamlanmasının ardından ise özellikle Bosna Hersek ve Sırbistan'daki milliyetçi Sırp kuruluşlar ve basın, Jolie'ye 1992-95 yılları arasında yaşanan savaşı tek yanlı bir biçimde ele aldığı gerekçesiyle tepki gösterdi.

    Bosna Hersek'i oluşturan 2 entiteden biri Bosna Sırp Cumhuriyeti'nde Jolie'nin filminin sinemalarda gösterilmeyeceği açıklandı.

    Sırp radikal grupları "Obraz" ve 'Naşi 1389", Birinci ve İkinci Dünya Savaşı ile 1992-1995 arasında Bosna'da yaşanan katliamda büyük rol oynayan radikal Sırp hareketi olan Çetniklerin fikir takipçisi olarak biliniyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow