hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kurtlu meyve sağlıklıdır

    Kurtlu meyve sağlıklıdır
    expand

    Ege Üniversitesi öğrencileri, "GDO'ya dur" kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında düzenlenen toplantıya katılan ziraat mühendisi Kenan Kayhan, "En sağlıklı meyve kurtlu olandır. Kurt, içinde bulunduğu meyvenin kimyasal madde içermediğinin bir kanıtıdır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ege Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu 2'nci sınıf öğrencileri "Topluma hizmet uygulamaları" dersinde, GDO'lu ürünlere dikkat çekmek için 'GDO'ya dur' kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında Ödemiş Kültür Evi'nde üreticilerin de katıldığı toplantı düzenleyen öğrenciler, ne işe yaradığı bilinmeyen kimyasal madde içerikli meyveli gıdaların, insanların hayatına girdiğine dikkat çekti. Öğrenciler, GDO'lu ürünlerin insan sağlığına olumsuz etkileri üzerinde de durdu.

    Toplantıda konuşan Ödemiş İlçe Tarım Müdürlüğü'nde görevli ziraat mühendisi Kenan Kayhan da "En sağlıklı meyve kurtlu olandır. Kurt, içinde bulunduğu meyvenin kimyasal madde içermediğinin bir kanıtıdır. Kimyasal madde içeren meyvede kurt yaşayamaz. Örneğin kirazı kurduyla yiyin. Bu meyve iç kurtları en temiz protein kaynakları olabilir. Kirazın içinde bulunan kurdun protein bakımın zengin olduğu düşünülürse yemekte hiçbir sakınca yoktur" dedi.

    Öğrenciler toplantıdan sonra 'GDO'ya dur' kampanyası kapsamında bastırdıkları broşürleri Ödemişliler'e dağıttı. Ayrıca Ödemiş Kültür Evi'nde önünde kurdukları masada GDO'lu ürünlere dikkat çekti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow