hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Portland Mehmet Okur'u serbest bıraktı

    Portland Mehmet Okuru serbest bıraktı
    expand

    NBA'de takas döneminin son gününde New Jersey Nets'ten Portland Trail Blazers'a takas edilen Mehmet Okur, yeni takımı tarafından serbest bırakıldı. Twitter'dan açıklama yapan Okur, tedavisin ardından ne yapacağına karar vereceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Portland Trail Blazers, bir hafta önce takasla kadrosuna kattığı milli basketbolcu Mehmet Okur'u serbest bıraktı.

    Portland ekibinin açıklamasında, Okur'un, Sacramento Kings'in serbest bıraktığı J.J Hickson'ı kadroya katmak için serbest bırakıldığı belirtildi.

    Sezon başında New Jersey Nets'de forma giyen Mehmet Okur, 15 Mart'ta oyuncu takası karşılığında Portland Trail Blazers'a transfer olmuştu.

    32 yaşındaki Okur, NBA'de daha önce Detroit Pistons ve Utah Jazz formaları giymişti. Okur, Nets'de bu sezon sakatlığı nedeniyle 17 maçta forma giyebildi.

    Fenerbahçe'ye mi geliyor?

    NBA takımlarından Portland Trail Blazers tarafından serbest bırakılan Mehmet Okur, yaz dönemini en iyi şekilde değerlendirerek, yeni bir başlangıç yapmak istediğini söyledi.

    twitter hesabından açıklamalarda bulunan Mehmet Okur, Portland Trail Blazers'ın kendisini serbest bırakmasının beklenen bir durum olduğunu ifade ederek, "Sezon sonuna kadar oynamayacağım. Play Off'lar için birkaç takımdan aldığım teklifleri de bu sebepten dolayı kabul edemedim. Önümüzdeki beş aylık yaz dönemini en iyi şekilde değerlendirip, yeni bir sözleşmeye imza atarak, yeni bir başlangıç yapmak istiyorum" diye konuştu.

    Avrupa'ya dönüp dönmeyeceğiyle ilgili olarak da tecrübeli oyuncu, "Ameliyat olmayacağım ama şu anda tedavim devam ediyor. 1-2 aya kadar toparlanırım. Ondan sonra bakacağım" dedi.

    "Fenerbahçeli Mehmet olarak efsane olmak ister misin" sorusuna da Mehmet Okur, "Kim istemez ki" yanıtını verdi.

    Okur ayrıca NBA'in lokavt döneminde Fenerbahçe'den teklif almadığını belirterek, bu dönemde Türk Telekom'da oynamasının NBA için iyi bir hazırlık olduğunu söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow