hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ultraslan yasağa rağmen İstiklal'de yürüdü

    Ultraslan yasağa rağmen İstiklalde yürüdü
    expand

    Galatasaraylı taraftarlar, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) şike ve teşvik primi iddialarına yönelik aldığı kararı Taksim'de protesto etti.

    Taraftar grubu UltrAslan'ın öncülüğünde İstiklal Caddesi'ndeki Galatasaray Lisesi önünde toplanan binlerce sarı-kırmızılı taraftar, federasyon kararını protesto etmek amacıyla Taksim Meydanı'na yürüdü. Yoğun güvenlik önlemleri altında yürüyüşlerini gerçekleştiren Galatasaraylı taraftarlar, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım aleyhine sık sık tezahüratta bulunarak, TFF yönetimini istifaya davet ettiler.

    Sarı-kırmızılılar zaman zaman "İstifa, istifa, federasyon istifa", "Yeter Yıldırım Demirören", "Şike, para, işte Fener işte", "Tünel kazsana, tünel kazsana, Aziz Yıldırım tünel kazsana" şeklinde sloganlar attılar.

    Emniyet güçleri, taraftarların yürüyüşü sırasında İstiklal Caddesi'nde Demirören'e ait alışveriş merkezinin önünde önlemler aldı. Yürüyüş sırasında alışveriş merkezinin kepenkleri indirilirken, bir grup emniyet görevlisi ve 2 toplumsal müdahale aracı da merkezin önünde bekledi.

    -Basın açıklaması-

    Galatasaraylı taraftarlar, Taksim Meydanı'na geldiklerinde bir süre oturup protestolarını sürdürdü. Bu sırada UltrAslan Genel Koordinatörü Oğuz Altay, basın açıklamasını okudu.

    Altay, bazı nedenlerden dolayı yürüyüşlerini yasallaştıramadıklarını ifade ederek, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda 6 Mayıs Pazar günü Beşiktaş ile yapacakları maç öncesinde gerekli izinleri alarak tekrar bir yürüyüş düzenleyeceklerini dile getirdi.

    Oğuz Altay, Galatasaray'ın şike ve teşvik iddialarına yönelik soruşturmanın içine çekildiğini iddia ederek, "Biz Galatasaray'ın bu sürecin içinde olmadığını bildiğimiz için ortamı daha da gerginleştirmek istemedik. Ama Galatasaray sahipsiz değil. Bunun bilinmesini istiyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu'nu yöneten başkan daha önceki spor hayatında başarısız olduktan sonra gözünü Türkiye Futbol Federasyonu'na çevirdi. Yeni hedefi bu. Ancak bilinmesini istiyoruz ki sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.

    Federasyonun aldığı kararın hem hukuk, hem ahlak yönünden skandal niteliğinde olduğunu savunan Altay, şunları kaydetti:

    "Bu, TFF'nin acziyetinin ve Türk futbolunu yönetme konusundaki yetersizliğinin kanıtıdır. TFF yaptığı icraatlarla adeta ülkemiz sınırları içinde şikeyi serbest bırakmıştır. Bu karara imza atanlar yalnızca UEFA ve FIFA nezdinde değil, kamu vicdanında da hak ettikleri cezayı görmeye mahkumdurlar. Türkiye Futbol Federasyonu bağlı bulunduğu uluslararası kurumlara ve kurullara başkaldıran bir anlayışla hem futbolumuzun geleceğini, hem de ülkemizin itibarını riske atmıştır. Yıldırım Demirören'in kararlarına  dayanak gösterdiği ve şikenin sahaya yansımadığı şeklinde görüş bildirdiğini ifade ettiği Etik Kurulu raporunu derhal kamuoyuna açıklama zorunluluğu vardır.

    Ne Galatasaray'ı bu kirli oyunun içine çekmeye çalışan TFF, ne de sergilenen garabeti alenen ya da kapalı kapılar arkasında destekleyen çevreler, Galatasaray'ı taca atacak güce ve çapa sahip değildir. Galatasaray taraftarı buna müsaade etmez ve geçmişte olduğu gibi bu oyunu bozmasını da bilir. Türkiye Futbol Federasyonu'nun gelinen noktada Türk futboluna verebileceği en büyük hizmet acilen kamuoyundan özür dileyerek istifa etmesidir."

    Oğuz Altay, ortaya çıkan sonucun sorumlularından birinin de yayıncı kuruluş olduğunu iddia ederek, Galatasaray taraftarlarının aboneliklerini iptal edilmesine yönelik kampanyanın süreceğini söyledi.

    Altay, yürüyüşlerinin eş zamanlı 23 ilde ve 13 ülkede yapıldığını ifade ederek, Türkiye Futbol Federasyonu'na ve UEFA'nın İsviçre'deki merkezine protesto amaçlı siyah çelenk bırakıldığını dile getirdi.

    Bu arada, Galatasaraylı taraftarların yürüyüşüne Trabzonsporlu bazı taraftarların katılması da dikkati çekti.

    Sarı-kırmızılı taraftarlar, Taksim Meydanı'nda bir süre daha slogan atarken, daha sonra buradan ayrıldılar.

    -İzin verilmediği halde yürüdüler-

    Taraftarlar, İstanbul Valiliği'nin yürüyüşün yapılmasına izin verilmeyeceğini açıklamasına rağmen protestolarını gerçekleştirdiler.

    İstanbul Valiliği'nin öğle saatlerinde, "Yapılan çağrının 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na aykırı olduğu ve kamu düzenini sarsıcı bir nitelik taşıması nedeniyle söz konusu yürüyüşe Emniyet güçlerimizce izin verilmeyecektir" açıklamasına rağmen taraftarlar protesto yürüyüşünü yaptı.

    Balgat'ta da protesto

    Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), "futbolda şike" iddialarına ilişkin aldığı kararlar Galatasaraylı taraftarlar tarafından protesto edildi.

    TFF'nin Balgat'daki binası önünde kısa bir süre protesto gösterisi yapan taraftarlar, alınan kararlara sloganlarla tepki gösterdi.

    Sloganlar atan yaklaşık 100 kişilik taraftar grubu, Ceyhun Atıf Kansu Caddesi üzerinde toplanarak trafiği bir süre engelledi. Güvenlik güçlerinin uyarılarıyla cadde kenarındaki bir park geçen grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

    Kayseri ve Samsun'da protesto

    Kayseri'de bir grup Galatasaray taraftarı, Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Müdürlüğü önünde toplanıp protesto gösterisi yaptı.

    Türkiye Futbol Federasyonu'nun Kocasinan ilçesi Sahabiye Mahallesi Boylar Sokak'ta bulunan Bölge Müdürlüğü önünde toplanan 250 dolayındaki taraftar 'Olsana olsana federasyon başkanı olsana', 'Federasyon istifa, Demirören istifa' diye bir süre slogan attı. Taraftarlar adına basın açıklaması yapan Metin Akkoç, Futbol Federasyonu'nun şike süreciyle ilgili yaptığı açıklamaların hem hukuk, hem de ahlak yönünden skandal olduğunu, şikeye ceza vermek yerine şikenin örtbas edildiğini söyledi.

    Akkoç, "Şikenin üzerini kapatmak, şike yapanlara kol kanat germek, şike yapmaktan çok daha aşağılık ve seviyesiz bir durumdur. Bu karara imza atanlar, sadece UEFA ve FIFA nezdinde değil kamu vicdanında da ceza görmeye mahkumdurlar" dedi.

    Akkaç, yayıncı kuruluşa karşı taraftar olarak başlattıkları kampanyanın süresiz devam edeceğini, abone iptallerinin süreceğini de ifade etti. Bir süre slogan atıp gösteri yapan grup, Mete Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyüp daha sonra dağıldı.

    Samsun'daki Ultraaslan Grubu, TFF Bölge Müdürlüğü'ne çelenk bırakarak basın açıklaması yaptı. TFF yönetimine tepki gösteren grup, slogan atarak olaysız şekilde dağıldı.

    TFF'nin şike ve teşvik iddialarıyla ilgili yaptığı açıklamalara tepki olarak Galatasaraylı taraftarlar Samsun'da toplandı. Yaklaşık 200 kadar taraftar, TFF'nin Samsun Bölge Müdürlüğü binası önünde bir araya geldi. Siyah bir çelenk bırakarak basın açıklaması yapan ultraaslan grubu, "Yıldırım Demirören Yeter" diye slogan attı.

    Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan eylemde grup adına bir açıklama yapan Mehmet Topaloğlu, "Türkiye Futbol Federasyonu 10 aydır sulandırılan şike süreci ile ilgili kararlarıyla sürgelen rezaletin üzerine tüy dikmiştir. Hem hukuk hem de ahlak yönünden skandal niteliğindeki bu karar TFF'nin aczinin ve Türk futbolunu yönetme konusundaki yetersizliğinin kanıtıdır. TFF yaptığı icraatlarla adeta ülkemiz sınırları içerisinde şikeyi serbest bırakmıştır. Türkiye Futbol Federasyonu'nun gelinen noktada Türk futboluna verebileceği en büyük hizmet acilen kamuoyundan özür dileyerek istifa etmektir. Türk futbolunun onuru ve geleceği için bugün başlattığımız bu yürüyüş haramilerin saltanatı yıkılana ve bütün pislikler futbolumuzdan temizlenene kadar devam edecektir" dedi.

    Açıklamanın ardından grup geniş güvenlik önlemleri altında olaysız şekilde dağıldı.

    İzmir'de de protesto

    Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 58. maddede yaptığı değişiklik ve Galatasaray'ı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevketmesine tepki gösteren sarı-kırmızılı taraftarlar İzmir'de protesto gösterisi yaptı.

    Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda toplanan yaklaşık 2 bin 500 Galatasaraylı, "Şampiyon olmamız engellenemez", "Yıldırım Demirören istifa" sloganlarıyla otobüs duraklarının olduğu bölgeye kadar yürüdükten sonra otobüs ve özel araçlarla TFF'nin Bornova'daki Ege Bölge Müdürlüğü binasına geldi.

    Burada da Fenerbahçe, TFF ve Yıldırım Demirören aleyhine slogan atan taraftarlar daha sonra basın açıklamasında bulundu.

    Basın açıklamasında, "Hem hukuk hem de ahlak yönünden skandal niteliğindeki bu kararlar TFF'nin acizliğinin ve Türk futbolunu yönetme konusundaki yetersizliğinin kanıtıdır. TFF yaptığı icraatlarla adeta şikeyi serbest bırakmıştır. Türk futbolunun onuru ve geleceği için bugün başlattığımız yürüyüş haramilerin saltanatı yıkılına dek devam edecektir" diyen taraftarlar daha sonra olaysız dağıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow