hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Prosinecki imzayı attı

    Prosinecki imzayı attı
    expand

    Kayserispor, yeni teknik direktörü Hırvat Robert Prosinecki ile 1.5 yılık sözleşme imzaladı.

    Kadir Has Stadı'nda düzenlenen imza törenine Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma, Prosinecki ile diğer yöneticiler katıldı.

    Süleyman Hurma, Kayserispor'un büyük bir camia olduğunu belirterek, takımı camiaya yakışır kaliteli bir teknik adama emanet ettikleri için mutluluk duyduklarını söyledi.

    Prosinecki ile sezon başında belirledikleri hedeflere ulaşacaklarına inandıklarını dile getiren Hurma, şunları kaydetti:

    "Bugün Kayserispor için önemli ve büyük bir gün. Sevinerek söylüyorum ki, dünyada futbolda bir efsane olmuş, futbolcu olarak çok önemli başarılara imza atmış, Real Madrid ve Barcelona gibi takımlarda futbol oynamış, şu anda dünyanın her yerinde saygın ve etkin bir isme sahip olan bir teknik direktörü kulübümüze kazandırdık. Kendisi Hırvatistan Milli Takımı'nda 4 yıl yardımcı antrenörlük yaptı. Yine dünyanın çok köklü kulüplerinden Kızılyıldız'da iki seneye yakın çok başarılı bir teknik direktörlük süreci geçirdi. Genç bir teknik adam, üç dil konuşuyor. Özelikle Almanca ve İspanyolca konuşuyor olması bizim takımımız için de çok önemliydi. Kadromuzdaki futbolcuların yüzde 70'i Almanca, yüzde 20'si İspanyolca, yüzde 5'lik kısmı da Türkçe konuşuyor. Bu açıdan da çok önemli bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Umut ediyorum ki, hem Türk futboluna hem de Kayserispor'a çok değerli bir hoca kazandırdık."

    Robert Prosinecki de Kayserispor'da çalışmaktan gurur duyacağını vurgulayarak, "Buraya gelme kararı almam çok zor olmadı. Kayserispor büyük bir camia, büyük bir takım. Potansiyeli olan, ligde üst sıraları hedefleyen bir takım. Çok heyecanlıyım, bir an önce çalışmalara başlamak istiyorum. Oyuncularımı görmek istiyorum. Bana bu fırsatı veren Kayserispor camiasına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

    Takıma hücum futbolu oynatmayı düşündüğünü ifade eden Prosinecki, "Takımda kaliteli oyuncular var. Bir hava yakalayıp, her şeyi tersine çevirerek yukarılara doğru tırmanmak istiyoruz. Kazanan bir takım oluşturmak için buradayım. Ofansif bir takımım olacak. İçerde ve dışarda hep kazanmak için sahaya çıkacağız. Benim felsefem hep kazanmak üzerinedir" dedi.

    Prosinecki, törenden önce Kadir Has Stadı'nı gezerek yetkililerden bilgiler aldı.

    Sağlık kontrolünden geçti

    Teknik direktör Şota Ardveladze'nin istifa etmesinin ardından sarı-kırmızılı ekiple bugün 1,5 yıllık sözleşme imzalayan Prosinecki'ye, Acıbadem Kayseri Hastanesi'nde sağlık kontrolü yapıldı.

    Burada kan tetkikleri yapılan teknik adama, iç hastalıkları, kulak burun boğaz, ortopedi, göz, genel cerrahi ve kardiyoloji bölümlerindeki muayenelerinin ardından akciğer ve kardiyoloji testlerinin yapılmasıyla sağlık kontrolü sona erdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow