hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Derya Büyükuncu serisinde 1. oldu

    Derya Büyükuncu serisinde 1. oldu
    expand

    2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda erkekler yüzmede 200 metre sırtüstünde yarışan Derya Büyükuncu, 3 kişinin yarıştığı 1. seride 2.01.68'le birinci oldu. Büyükuncu'nun derecesi ilk 16'ya girmek için yeterli olmadı. Büyükuncu 6. kez olimpiyatlarda mücadele ederek rekor kırmış oldu.

    Olimpiyatlara 6. kez katılıp tarihe geçen milli yüzücü Derya Büyükuncu, Londra Olimpiyatları'nda yarıştığı erkekler 200 metre sırtüstünde başarılı olamayarak elendi.

    Derya Büyükuncu, Aquatics Center'da yapılan ve 35 sporcunun katıldığı 200 metre sırtüstü elemelerinde 2 sporcuyla birlikte ilk seride yarıştı.

    Serisini 2.01.68'lik derecesiyle ilk sırada tamamlayan Derya Büyükuncu,genel klasmanda ise 33. sırada yer alarak, yarı finale kalamadı ve olimpiyatlara veda etti.

    200 metre sırtüstü elemelerinde ABD'li Tyler Clay 1.56.24 ile ilk sırada yer alırken, vatandaşı Ryan Lochte 1.56.36 ile ikinci, Çinli Fengling Zhang da 1.56.71'lik derecesiyle üçüncü sırayı elde etti.

    Derya'ya ortak çıkacak

    Daha önce 5 olimpiyata katılan İsveçli yüzücü Lars Frölander, 2 Ağustos  günü erkekler 100 metre kelebekte yarışınca Derya Büyükuncu'nun rekoruna ortak olacak. Ancak Derya Büyükuncu daha önce yarışma avantajıyla bu rekora ulaşan ilk kişi olmayı başardı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow