hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    THY'de Kuran-ı Kerim hizmeti

    THYde Kuran-ı Kerim hizmeti
    expand

    Türk Hava Yolları (THY) filosunda bulunan 6 ayrı tipteki uçaklarda bulunan planet dijital eğlence sistemine, yolculardan gelen talep üzerine Kur'an-ı Kerim uygulaması da konuldu.

    THY'den yapılan açıklamada, Kuranı Kerim uygulamasının, Boeing 777, Boeing 737-800 ve Boeing 737-900 ile Airbus A330 ve A321 tipi tipi uçaklarda yer alan PLANET dijital eğlence sistemine Ağustos 2011 medyasıyla, Airbus A340 ve filoya 2005 yılı sonunda dahil olan Airbus A330 tipi uçaklarda yer alan PLANET dijital eğlence sistemine ise Eylül 2011 medyasıyla dahil edildiği ifade edildi.

    Açıklamada, söz konusu uçak tiplerinde bütün dış hat seferlerinde yolculara sunulan medyanın içerisinde, Arapça ile birlikte Kuranı Kerim'in Türkçe mealinin de yer aldığı belirtildi.

    Hizmetin yolculardan gelen talep üzerine ve ses dosyalarının Diyanet İşleri Başkanlığından temin edilerek medyaya dahil edildiği ifade edilen açıklamada, Kuranı Kerimi Hatm-i Şerifi'nin hafızlar Osman Şahin, Ahmet Karalı, Bünyamin Topçuoğlu, Metin Balcı ve Ekrem Nalbat, Türkçe mealinin ise Prof. Dr. Mehmet Emin Ay tarafından seslendirildiği kaydedildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow