hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    17'lik genç sevgilisini katletti!

    17lik genç sevgilisini katletti
    expand

    Şanlıurfa Ceylanpınar'da boğazı kesilerek öldürülen 19 yaşındaki Naile Çatak'ın, katil zanlısının sevgilisi olduğu ileri sürülen 17 yaşındaki Y.B. olduğu ortaya çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçtiğimiz çarşamba günü Ceylanpınar Maden Köyünde çobanlar, Cırcıp Deresi kenarında bir kadın cesedi gördü.

    Boğazı kesilmiş halde olan cesedi gören çobanlar jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen jandarma ölen kadının Naile Çatak olduğunu belirledi.

    Genç kız bir gün önce kaybolmasına rağmen kayıp başvurusunda bulunulmaması nedeniyle aile fertleri gözaltına alındı.

    Gözaltına alınan genç kızın babası ve annesi, ilçede dedikodu olacağı ve kızlarının adının kötü anılacağı endişesi ile kayıp başvurusu yapmadıklarını söyledi.

    Kalbinden bıçaklayıp, kafasını ezmiş

    Kalbinden ve göğüs bölgesinden bıçaklandığı, kafasının taşla ezildiği ve boğazının kesildiği saptanan genç kızın cenazesi ise Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi sonrası defnedildi.

    İlk etapta, genç kızın töre cinayetine kurban gitme ihtimali üzerinde duran güvenlik güçleri, Çatak ailesinin tüm fertlerini ve sık görüştüğü akrabalarını tek tek sorguladı.

    Otomobilde saç teli

    Güvenlik güçlerince yapılan kriminal incelemede bir otomobilde yolunmuş saç telleri bulundu.

    Saç tellerine el konulurken, otomobili kullandığı saptanan Naile Çatak'ın erkek arkadaşı olduğu iddia edilen Y.B. ile ağabeyi 22 yaşındaki Ahmet B. gözaltına alındı.

    Bu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda da kanlı gömlek ve pantolona ulaşıldı. Bunun üzerine gözaltında tutulan genç kızın yakınları ve akrabalarından oluşan 7 şüpheli serbest bırakıldı.

    İlk ifade: "Yere düştü, başından çok kan geliyordu"

    İlk ifadesinde Naile Çatak'ı sevmediğini ve bu nedenle ayrılmak istediğini iddia eden Y.B., şunları söyledi:

    "Naile ile ilişkimizi yürütemeyeceğimi anladım ve kendisine ayrılmayı teklif ettim. Ancak o buna karşı çıktı. Ben de aradığı zaman telefonlarına çıkmamaya ve görüşmemeye başladım. Bu kez ağabeyime ve yakın çevremle temasa geçerek bana ulaşmaya çalıştı. Ben de bu durumdan rahatsız olunca konuşmak ve kararımın kesin olduğunu söylemek için Naile'yle buluştum. Babamın otomobili ile Naile'yi alıp ilçe dışına çıktım ve Cırcıp Deresi kenarına gittim. Otomobilin içinde peşimi bırakmasını, kendisini sevmediğimi söyledim. Bunu söyleyince itiraz etti ve ayrılamayacağımı ifade etti.

    Ben kararlı olduğumu söyleyip diretince de bana tokat attı. Tokat atınca bir anda delirdim ve saçlarını tutup ben de tokat attım. Karşılıklı birbirimize vurmaya başlayınca otomobilden indirdim onu ve dere kenarına götürdüm. Fakat Naile bana hakaret edip duruyordu, dayanamadım ve yerdeki bir taş ile kafasına vurdum. Yere düştü, başından çok kan geliyordu. Bu kez otomobildeki bıçağı alıp kalbine sapladım. Çok kan akıyordu ama ölmemişti, benim de gözüm döndüğü için boğazını kestim. Sonra eve gidip elbiselerimi değiştim. Böyle olmasını istemiyordum, ama bana tokat atınca neye uğradığımı şaşırdım. Cinayeti işlediğim için çok pişmanım."

    Facebook şifresini 'katliam' olarak değiştirmiş

    Güvenlik güçleri, yaptığı incelemede Y.B.'nin, Facebook şifresini olaydan 3 gün önce 'katliam' olarak değiştirdiğini belirledi.

    Öfkeli kalabalık

    Bu arada, Y.B'nin sevk edildiği adliye binası önünde genç kızın yakınları toplandı. Yaklaşık 300 kişi, polis bariyerlerini aşarak içeri girmek istedi. Adliyede bulunan 2 şüphelinin kendilerine verilmesini isteyen ve uyarılara rağmen dağılmayan kalabalığa polis biber gazı ile müdahale etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow