hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zorunlu din dersi istemeyenler yargı karşısında

    Zorunlu din dersi istemeyenler yargı karşısında
    expand

    Çorum'da 2011-12 eğitim yılının ilk gününde zorunlu din dersi istemedikleri için eylem yapmak isteyen ve bu sırada polisle arbade yaşayan 10 kişi hakim karşısına çıktı.

    2011-12 eğitim yılının ilk günü 19 Eylül 2011'de Eti Lise önünde Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyelerinin ve öğrencilerin bulunduğu bir grup zorunlu din dersi istemediklerini eylem yaparak dile getirmek istedi.

    Polis, eylemin izinsiz olduğunu belirtip grubun dağılmasını istedi. Grup ile polis arasında çıkan arbadede 2'si lise öğrencisi ve dernek başkanı Halil Top ile birlikte toplam 10 kişi gözaltına alındı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan 10 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı bu kişiler hakkında 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'ne polise mukavemette bulunmak ve 'Katil Polis defol' diye bağırarak hakaret etmek suçlarından dava açtı.

    10 kişi bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Yaklaşık 1 saat süren duruşma sonucunda adliye önünde basın açıklaması yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Halil Top, "Zorunlu Din derslerinin kaldırılması için yaptığımız çalışmalar kapsamında o gün basın açıklamamız polis tarafından sabote edilmeye çalışıldı. Derneğimizde etkinliklerde yer alan arkadaşlarımıza kimlik göstermedikleri bahanesiyle saldırılar oldu. O, okulun öğrencisi olduğu bilinen çocuklar polis tarafından yine yaka paça göz altına alınmışlar, yerlerde sürüklenmişlerdir. Bizler de derneğimizin üyesi çocukları polisin ellerinden alalım derken, arbedenin içinde bırakıldık. Basın açıklamasından kaynaklı emniyet güçlerinin hakaret iddiaları dolayısıyla açılmış bir davanın duruşması gerçekleşti. Basın açıklamasının yapıldığı tarihteki yapılan bütün davranışlar Alevi İnanç ve özgürlüğüne bir saldırıdır. Haklarımızı sonuna kadar koruyacağız" diye konuştu
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow