hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti İl Başkanlığı yakınında patlama

    AK Parti İl Başkanlığı yakınında patlama
    expand

    İstanbul'daki AK Parti İl Başkanlığı ile MÜSİAD binası yakınlarında çevik kuvvet midibüsünün geçişi sırasında bir patlama meydana geldi. Plastik patlayıcının kullanıldığı olayda 16 kişi yaralandı. Patlamayla ilgili Kocaeli'de 1 kişi gözaltına alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sütlüce İmrahor Caddesi üzerinde gerçekleşen patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

    Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, patlamada 16 kişinin yaralandığını bildirdi. 

    Çapkın, "21 polisimizin içinde olduğu görev aracı geçerken uzaktan kumandayla patlamış görünüyor" dedi.

    MÜSİAD Basın Danışmanı Sadi Dinleyici, CNN TÜRK'e yaptığı açıklamada, yaralılara ilk müdahalenin MÜSİAD binasında yapıldığını söyledi.

    5 polis taburcu edildi

    Öte yandan saldırıda yaralanan polis memurlarından 5'i hastaneden taburcu edildi.

    Sütlüce İmrahor Caddesindeki patlamada yaralanan polis memurlarından Hakan Demir, Salih Seçkin, Yusuf Koçyiğit, Burak Ay ve Sinan Yongacı'nın tedavileri, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapıldı.

    5 polis memuru, tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Plastik patlayıcı kullanılmış...

    İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da, patlamada plastik patlayıcının kullanıldığını bildirdi.

    Mutlu, saldırıyı gerçekleştirenlerle ilgili şu anda ellerinde net bilgi olmadığını belirterek, "Onu araştıracağız. Uzaktan kumandalı patlayıcının motosiklete yerleştirilmesi suretiyle ekip otosunun oradan geçişine yönelik bir hedefin gözetildiği anlaşılıyor. Hamdolsun hafif yaralarla atlatılmıştır. Ağır vaka yok. Faillerini bulacağız" dedi.

    Gazetecilerin, İstanbul'da uzun süreden beri böyle bir olayın yaşanmadığını hatırlattığı Mutlu, İstanbul'un güvenli bir şehir olduğunu anlatarak, bu tür saldırıların kentin güvenliğini bozmayacağını söyledi.

    Mutlu, gazetecilerin olayda terör örgütü PKK'nın izinin bulunup bulunmadığını sorması üzerine, "Şu anda öyle bir şey söylemek mümkün değil" karşılığını verdi.

    Vali'den ikinci açıklama: "Hedef emniyet güçlerimiz"

    İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu bundan sonra yaptığı ikinci açıklamada da, "Olay doğrudan doğruya emniyet güçlerimize yapılmış bir saldırıdır" şeklinde konuştu.

    Bir basın mensubunun, "Bunlar AK Parti il binasına giden polisler miydi?" şeklindeki sorusunu da Mutlu, şöyle cevapladı:

    "Hayır, ne sivil toplum kuruluşu olan MÜSİAD'la ne de parti binasıylaasla ilgisi olmayan bir patlama. O bölgeden farklı bir yere görev almaya gidenbir emniyet aracı. Yani o bölgede görev yapan bir emniyet aracı da değil. Obölgeden geçmekte olan ama farklı bir bölgede görev yapmak üzere giden bir araç.Daha önce de oradan geçen bir aracımız. Dolayısıyla emniyetimize yönelik yapılmışbir saldırı bu. Netice itibarıyla bir terör saldırısı. Bunu böyledeğerlendirmemiz lazım." 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İçişleri Bakanı Şahin: "Araştırmalarımız sürüyor"

    Konuyla ilgili bir diğer açıklama da İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'den geldi. Şahin, "Çevik kuvvet otobüsüne bombalı bir saldırı düzenlendi, bombanın türü ve örgüt hakkında araştırmalarımız sürüyor" dedi.

    Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, saldırıyla ilgili olarak “Bu saldırıyı nefretle lanetliyoruz. Mücadele devam edecek" dedi.

    Kocaeli'de bir gözaltı

    Bu arada Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Şanlıurfa Cumhuriyet Savcılığınca KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Volkan A'nın yakalanması için çalışma başlattı.

    Araştırmaların ardından Çayırova ilçesindeki evine düzenlenen operasyonda gözaltına alınan zanlının, Şanlıurfa'ya gönderildiği bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan'dan kınama

    Başbakan Erdoğan da saldırıyı kınadı.

    AK Parti İl Başkanlığı yakınında patlama
    (TIKLA İZLE)

    Görgü tanığı: Aracın içinde 20-25 polis vardı (TIKLA İZLE)

    Görgü tanığı:
     Patlama anında alev topu çıktı (TIKLA İZLE)


    Görgü tanığı patlama anını anlattı (TIKLA İZLE) 

     
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow