hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte yeni İzmir'in yeni yüzü...

    İşte yeni İzmirin yeni yüzü...
    expand

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye'de ilk defa yapılan bir çalışma ile 100'e yakın tasarımcının İzmir Körfezi'ni 5'e ayırarak tasarladığını belirterek, “Etap etap ihaleye çıkacağız” dedi.

    İzmir Kıyı Tasarım Çalışması tanıtım toplantısında konuşan Kocaoğlu, 2009 seçimlerinden sonra İzmir'in gelişmesi, tasarlanması ve bir inovasyon kenti olması için çalışma başlattıklarını belirtti.

    Daha önce projenin oda yöneticileri, meclis üyeleri ile İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu üyelerine anlatıldığını belirten Kocaoğlu, projenin tanıtımına devam edileceğini kaydetti. Projenin birinci aşamasının tamamlandığını kaydeden Kocaoğlu, İzmirlilerin denizle buluşmasını hedeflediklerini vurguladı.

    Uygulama projeleri biter bitmez inşaat ihalesine çıkmayı hedeflediklerini ifade eden Kocaoğlu, şöyle konuştu:

    "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin inisiyatifinde olan tasarımlar kısa sürede bitirilecek. Biten her projeyi ihaleye çıkaracağım. Bütün kıyı bitsin bütün kıyıyı ihaleye çıkıp yapacağım. Öteleyeceğim diye bir şey yok. Öyle çalışacağız. Belediyenin inisiyatifinde olan işleri projelendireceğiz. Bir taraftan bitecek, bir taraftan devam edecek, İzmirli kullanacak. Buraya harcanacak para önemli değil.

    Kentliye daha büyük getirisi olacak. Etap, etap ihaleye çıkacağız. Kaça çıkarsa çıksın yapılacak. Rakam vermek çok gerçekçi değil ama 50-100 milyon lira arasında çıkacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi güle oynaya bu parayı öder. Kadifekale, Bayraklı, Küçük Yamanlar gibi teraslarda da tasarım söz konusu. İzmir'in 550 bin hektarlık her alanında, 164 köyünde İzmir Büyükşehir Belediyesi var, var olmaya da devam edecek."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow