hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pippa Bacca'nın katiline ceza indirimi

    Pippa Baccanın katiline ceza indirimi
    expand

    Barış yürüyüşü sırasında 2008'de Gebze'de tecavüze edilip, öldürülen Pippa Bacca'nın katiline uygulanan "hafifletici sebepler" indirimi, İtalya'daki ailesini isyan ettirdi. Bacca'nın katilinin aldığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, 30 yıla indirildi ve karar Yargıtay'ca da onandı.

    Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, aracına aldığı İtalyan gösteri sanatçısı Giuseppina Pasqualino di Marineo namı diğer Pippa Bacca'ya tecavüz ettikten sonra boğan Murat Karataş, "Vücut dokunulmazlığını ihlal", "Tecavüz", "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "Kasten öldürmek", "Yakalanmamak için delilleri ortadan kaldırmak" ve "Hırsızlık" suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme daha sonra Türk Ceza Kanunu'nn (TCK) takdiri indirim nedenlerinin yeraldığı 62'nci maddesi gereği uyarınca hafifletici sebepleri gözönünde tutarak cezayı ömür boyu hapis cezasına çevirdi. Böylece Karataş'ın cezası 36 yıldan 30 yıla düşmüş oldu. Temyize giden davayı ele alan Yargıtay 1. Ceza Dairesi, cezayı onadı.

    Türkiye'de Yargıtay'ın kararını gazetecilerden öğrenen İtalyan gelin Pippa Bacca'nın ailesi, "Ne ceza indiriminden, ne de Yargıtay sürecinden haberimiz vardı. Gelişmeyi gazeteden öğrendik. Neye uğradığımızı şaşırdık" dedi.

    Pippa Bacca'nın ablası Rosalia Pasqualino di Marineo, dava süreciyle ilgili avukatları tafından yeterli bilgilendirilmediklerine inandıklarını söyledi. Marineo, kararı gazeteden öğrendiklerini belirtirken, "Bize sadece ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası aldığı belirtildi. Sonrasında cezanın indirime gitmesinden dahi haberimiz yok. Davanın Yargıtay'a taşınması konusunda da bilgiye sahip değildik. Çıkan haberlerde sanki biz müdahil olmadığımız ve itaraz etmediğimiz için Yargıtay'ın indirimli kararı onaylamak zorunda kaldığı ifade ediliyor. Aile sürece gerekli ilgiyi göstermemiş gibi bir ifade var. Oysaki biz avukatımıza da gerekli her şeyin yapılması talimatını verdik. Ama şimdi bundan ciddi şüphelerimiz var" dedi.

    "Herşey yolunda diye mail attı"

    Kendilerine avukat Mehmet Eke tarafından dün bir mail gönderildiğini ifade eden Pasqualino di Marineo, bunur içeriğinde "Her şey yolundaymış" havası olduğunu kaydederken, "Ama bizim için hiç bir şey yolunda değil. Biz kardeşimin ölümüyle ilgili gereken her şeyin yapılması için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Ama doğru ve yeterli şekilde bilgilendirilmediğimize inanıyoruz. Şaşkınlık içerisindeyiz" diye konuştu.

    "Ya bir kaç yıl sonra salıverilirse"

    Anne Elena Manzoni de durumdan son derece rahatsız olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

    "Ben bir anneyim ve kızımı kaybettim. Katilinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istemek  hakkım. Ama kendi avukatım tarafından dahi yeterince bilgilendirilmeden bunu nasıl başarabilirim. Bana ilk kararın bilgisi verildi. İndirim kararından da Yargıtay sürecinde de gerektiği şekilde bilgilendirilmedim. Ya birkaç yıl sonra yine indirim gerekçeleri gösterilip katil serbest bırakılırsa diye endişeleniyoruz. Avukatımıza hala ulaşamadık. Onunla konuşup, tüm detayları öğrendikten sonra yönümüzü belirleyeceğiz."

    Gelinlikle çıktığı evine tabut içinde döndü

    Arkadaşı Silvia Moro'yla birlikte 8 Mart 2008'de Milano'daki evinden gelinlikler içinde, insanların hala güvenilir olduğuna inancını ortaya koyarak otoatopla barış yolculuğuna çıkan 33 yaşındaki Pippa Bacca'nın cesedi 31 Mart 2008'de tecavüz edilip boğulmuş olarak Kocaeli'nin Gebze İlşesi yakınında bulundu. Katil Murat Karrataş, Pippa Bacca'nın cep telefonuna kendi sim kartını takıp kullanması üzerine yakalandı.Pippa Bacca, gelinlikler içinde çıktığı Milano'daki evine tabut içinde döndü Bergamo yakınındaki aile mezarlığına gömüldü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow