hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mehmet Ağar teslim oldu

    Mehmet Ağar teslim oldu
    expand

    Susurluk davasında aldığı 5 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onandıktan sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hakkında yakalama emri çıkarttığı Mehmet Ağar Aydın Yenipazar Cezaevi'ne gelerek teslim oldu.

    Yenipazar'a yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta, yerleşim yeri dışında bulunan cezaevinde 4 koğuş ve 2 disiplin hücresi bulunuyor.

    Cezaevinde kadın ve çocuk hükümlüler için ayrı bölümler ile kütüphane ve konferans solunu da yer alıyor.

    Cezaevi 42 kişilik kapasiteye sahip. Ağar iki yıl cezaevinde kalacak.

    "Kızgınlığım yok"

    Cezaevine girişinde gazetecilere açıklama yapan Ağar, şöyle konuştu: "Böyle bir tecelli olduysa önce Allah'tan sonra milletten gelmiş kabul ederiz. Bizim meselemiz Türkiye'nin meselesidir. Türkiye'nin geleceği 75 milyonun kardeşçe birlikte huzur içinde yaşamasıdır. Onun dışında hiçbir gayemiz olmadı. Terörle mücadelede devlete yardımı olacaksa bunu bir görev olarak görüyorum. Allah devlete, millete zeval vermesin. Daha önce de söylediğim gibi milletimi, sevenlerimi üzecek, mahcup edecek bir davranışım olmadı."

    Hemşehrilerinin yakın ilgisiyle huzur içinde olduğunu ifade eden Ağar, bir basın mensubunun "kırgınlığınız var mı?" sorusuna, "Hiç kimseye kırgınlığım, kızgınlığım yok" yanıtını verdi.

    Açıklamanın ardından Ağar, cezaevine girdi.

    Ergin: "Arkadaş verilebilir"

    Bu arada Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Aydın Yenipazar Cezaevinde Mehmet Ağar'ın yanına karşılıklı mutabakat olması halinde bir kişinin verilebileceğini söyledi.

    Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Mehmet Ağar'ın cezaevinde tek başına kalıp kalmayacağına ilişkin bir soru üzerine, "Karşılıklı bir rıza olursa, gelmek isteyen kişi, yanında kalacağı kişi konusunda mutabakata varırlarsa yanına bir arkadaş da verilebilir" dedi.

    Ağar'ın cezaevinde yanına bir kişi isteyip istemediği konusunda kendi rızasının olması
    gerektiğini belirten Ergin, "Sayın Balbay'ın olayında olduğu gibi gelmek isteyen, arzu edecek, ikisi de muvafakat edecek" diye konuştu.

    Bir gazetecinin, Ağar'ın konulduğu yerin ilçe cezaevi olduğunu söylemesi üzerine Ergin, cezaevinin standardının değiştirildiğini, yapılan tadilatlarla Yenipazar K1 Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nun bir kısmını yüksek güvenlikli standarda getirdiklerini belirtti.

    "Ağar'ın kaldığı cezaevinin il cezaevi olması gerekmiyor mu?" sorusuna Bakan Ergin, "Önemli olan o standartta olmasıdır" yanıtını verdi.

    Cezaevindeki tadilatın maliyetinin sorulması üzerine de Bakan Ergin, çok ciddi bir tadilat yapılmadığını, birkaç kamera ve x-ray cihazı alındığını ifade etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow