hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaçırılan Lübnanılılar Türkiye'ye mi geliyor?

    Kaçırılan Lübnanılılar Türkiyeye mi geliyor
    expand

    Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal, kaçırılan 11 Lübnan vatandaşının, sağlıklarının iyi olduğu, serbest bırakılacakları ve Türkiye'ye giriş yapmalarının beklendiğini belirterek, "Ancak, şu ana değin, anılan Lübnan vatandaşları ülkemize giriş yapmamıştır" dedi.

    Sözcü Ünal, konuya ilişkin soruya cevaben yaptığı açıklamada, Türkiye'nin dost ve kardeş Lübnan'da barış ve istikrara büyük önem vererek, etnik ve din farkı gözetmeksizin Lübnan halkının bütün kesimleriyle yakın ilişkiler sürdürdüğünü hatırlattı.

    "Bu çerçevede, son günlerde Lübnan'da yaşanmakta olan ve bu ülkenin istikrarını hedef alan gerginliğin bir an önce yatıştırılmasının büyük önem taşıdığına inanıyoruz" diyen Ünal, Lübnan'da her düzeydeki muhataplarla kadar yaptıkları görüşmelerde, bu konuda ellerinden gelen katkıyı sağlamaya hazır olduklarını ifade ettiklerini belirtti.

    Selçuk Ünal, şunları kaydetti: "Son olarak, Suriye'de 11 Lübnan vatandaşının kaçırılması hadisesinin bir istikrar sorununa dönüşmesini engellemek amacıyla, Lübnan'da ilgili tüm
    tarafların sergilediği çabayı ve sağduyulu yaklaşımı takdirle karşılıyoruz. Ayrıca Lübnan Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman ve Başbakan Mikati olmak üzere, Lübnan'lı yetkililerin bu konudaki talepleri doğrultusunda, bu sürece Türkiye olarak imkanlarımız ölçüsünde gerekli katkıyı yapmaya çalışmaktayız.

    Nitekim, kaçırılan 11 Lübnan vatandaşının sağlıklarının iyi olduğu, serbest bırakılacakları ve Türkiye'ye giriş yapmalarının beklendiği konusunda Lübnan makamlarına ve tarafımıza intikal eden dolaylı bilgi hakkında Lübnanlı yetkililerle gerekli istişarede bulunulmuştur. Ancak şu ana değin, anılan Lübnan vatandaşları ülkemize giriş yapmamıştır. Temennimiz, kaçırılan Lübnan'lı kardeşlerimizin sağ ve salim bir şekilde bir an önce ailelerine kavuşmalarıdır ve bu hususta elimizden gelen çabayı sürdüreceğiz."

    Bu arada Lübnan Başbakanı Mikati'nin gece yarısı İstanbul'a gelmesinin beklendiği ve görüşmelerini yarın yapacağı öğrenildi.

    Lübnan Başbakanı Mikati ve Lübnan Dışişleri Bakanlığı, dün Lübnanlı grubun serbest bırakılarak Türkiye'ye götürüleceğini duyurmuş ve Türk hükümetine teşekkür etmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow