hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çamlıca'ya dev cami

    Çamlıcaya dev cami
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Çamlıca'daki televizyon kulesinin yanında 15 bin metrekare üzerinde bir cami yapacağız. Çamlıca'daki bu dev cami, İstanbul'un her yerinden görülecek şekilde dizayn edildi" dedi.

    Erdoğan, Üsküdar Belediyesi Kandilli Geleneksel El Sanatları Merkezi'nin açılışında konuştu.

    Kandilli'de hizmete giren bu merkezin, İstanbul'daki diğer ilçeler için de örnek teşkil edeceğinden şüphe duymadığını dile getiren Erdoğan, ilgi duyan herkesin kolayca ulaşabileceği, kurslarından, sergilerinden, atmosferinden feyz alabileceği bu merkezin kazandırılmasında emeği geçenleri kutladığını söyledi.

    Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biliyorsunuz şu anda Mimar Sinan Camisi bitmek üzere. Hedefimiz, Ramazan-ı Şerif'te orayı açabilmek. Yaklaşık 5 bin 800-900 metrekare üzerine oturan muhteşem bir cami oldu Ataşehir'de. Çevrede bu alanda yine 4-5 cami daha yapılıyor. Bunlar da yakında bitecek ama çok daha önemlisi bir de Çamlıca'da başlayacağız. Çamlıca'daki televizyon kulesinin yanında 15 bin metrekare üzerinde bir cami yapacağız. Bunların da proje çalışmaları son safhalarına geldi.

    Öyle zannediyorum ki 2 ayda dozerler çalışmaya başlar. Bunların altında hat, tezhip bütün bu çalışmalara yönelik imkanlar olacak. Yani buralar geçmişte nasıl kenarda medrese odaları varsa, bugünkü anlamda yine çalışmalarını mimarlarımız yapıyorlar. Çamlıca'daki bu dev cami, İstanbul'un her yerinden görülecek şekilde dizayn edildi. İnşallah Üsküdar'ın camlarında artık farklı yansımalar olacak."

    Konuşmasının ardından Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve diğer ilgililerle birlikte kurdele keserek, merkezin açılışını gerçekleştirdi.

    Bu arada, Başbakan Erdoğan, merkezin açılışından önce dışarıda kendisini bekleyen bir grup vatandaşın yanına giderek, onları selamladı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow