hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gökçek'e yumurtalı protestoda 3 kişi serbest

    Gökçeke yumurtalı protestoda 3 kişi serbest
    expand

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melik Gökçek'e yumurtalı saldırı olayına ilişkin gözaltına alınan 3 kişi, savcılıkça serbest bırakıldı.

    Ankara Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliğindeki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen Üniversiteli Kadın Kolektifi üyesi Neslihan Uyanık ve Nebiye Merttürk ile CHP il yöneticisi Elif Doğan, daha sonra Ankara Adliyesine getirildi.

    Bu sırada adliye önünde bekleyen bir grup, sloganlar atıp gözaltına alınan kadınlara destek verdi.

    Suçüstü savcılığındaki sorgularının ardından serbest bırakılan 3 kişi, arkadaşlarıyla birlikte adliyeden ayrıldı.

    Melih Gökçek ve beraberindekiler, dün, Ankara Alışveriş Festivali kapsamında esnafı ziyaret ettikleri sırada İzmir Caddesi'ndeki bir mağazanın önünde kürtaj ve sezaryen tartışmalarını protesto eden bir grup kadının yumurtalı saldırısına uğramıştı.

    Melih Gökçek, saldırı üzerine yakındaki bir mağazanın odasına alınmış, göstericilerle Gökçek'in korumaları arasında kısa süreli bir arbede yaşanmıştı.

    CHP'den sert tepki

    Bu arada CHP Ankara Milletvekili İsa Gök, Melih Gökçek'i ve yumurtalı protesto yapan göstericilere müdahale eden korumalarını eleştirdi. Gök, "Bunu yapanlar adliyede hesap verecek" dedi.

    CHP Milletvekili İsa Gök basın toplantısı düzenleyerek, protestoyu kendisinin organize ettiği yönündeki iddiaları yalanladı.

    Korumaların sert müdahelesini yargıya taşıyacaklarını açıkladı.

    CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil de yazılı açıklamayla tartışmaya katıldı, "Dilerim bayan Gökçek eşine gereken cevabı vermiştir" dedi.

    Gökçek kürtajla ilgili olarak, "Çocuğun ne günahı var anası kendini öldürsün'' yorumunu yapmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow