hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eskişehir'de patlama: 4 ölü

    Eskişehirde patlama: 4 ölü
    expand

    Eskişehir Oto Tamirciler Sitesi'ndeki bir imalathanede henüzbelirlenemeyen bir nedenle meydana gelen patlamada 4 kişinin öldüğü bildirildi.

    75. Yıl Mahallesi'ndeki Teksan Sanayi Sitesi'nde bir işyerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle meydana gelen patlamanın ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

    Patlamanın yaşandığı imalathane ile yanındaki işyerinde çıkan yangınitfaiye ekiplerine söndürüldü.

    İtfaiye ve sağlık ekiplerince işyerlerinde yapılan kontrollerde 4 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi.

    Kimlikleri belli oldu

    Patlamada hayatını kaybeden işçilerin isimlerinin Ahmet Uysal (23), İsmail Çınar (22), Umut Küçükarabacı (22) ve Melik Duran olduğu bildirildi.

    Olay yerine gelen Eskişehir Emniyet Müdürü Naci Kuru, patlamaya ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

    Olay yerinde incelemelerde bulunan Kuru, gazetecilere yaptığı açıklamada, iş yerinde meydana gelen patlamayla ilgili itfaiye ekiplerinin söndürme çalışmalarının ardından gerekli teknik işlemlerin yapılacağını söyledi.

    "İmalat yapılıyor olabilir"

    Olayda 4 işçinin hayatını kaybettiğini ifade eden Kuru, "Ne olup bittiği, teknik çalışmanın ardından belli olacak. Orada bir imalat yapılıyor olabilir. Birtakım beyaz maden torbaları var, onlar incelenecek. 4 işçi de çalışırken patlama ve yangın sonu vefat etmiş görülüyor. Gerekli incelemeler yapılıyor. İsimleri belli oldu, detaylı kimlik çalışmaları yapılıyor" diye konuştu.

    Öte yandan Zafer Akansoy'a ait iş yerinde toplam 5 kişinin çalıştığı, olay sırasında 1 işçinin cuma namazına gittiği, diğer 4 kişinin ise çalıştığı sırada patlama meydana geldiği bildirildi.

    Bu arada patlamada hayatını kaybeden işçilerin isimlerinin Ahmet, Melik, İsmail ve Umut olduğu, açık kimlik tespiti için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

    İş yeri kaçakmış

    AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, Eskişehir Oto Tamirciler Sitesi'nde 4 işçinin ölümüyle sonuçlanan patlamanın meydana geldiği iş yerinin kaçak olduğunu bildirdi.

    Can, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ile birlikte patlamanın meydana geldiği 75. Yıl Mahallesi'ndeki Oto Tamirciler Sitesi'ndeki iş yerinde incelemelerde bulundu.

    Can, incelemenin ardından yaptığı açıklamada, ekiplerin patlamayla ilgili araştırmalarının devam ettiğini belirterek, "Kaçak olduğunu biliyoruz. Belediyemizin bundan 38 gün önce yaptığı araştırmada, burası kapalı görülüyormuş. Buna 'merdiven altı' diyebiliriz. Başımız sağ olsun, üzücü bir olay" dedi. CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt da, olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

    Müfettişler olay yerinde

    Bu arada İş Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Tezel ve iki iş müfettiş, Oto Tamirciler Sitesi'ndeki patlamayla ilgili inceleme yapmak üzere Eskişehir'e gitti.

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 4 kişinin hayatını kaybettiği patlamaya ilişkin inceleme yapılması talimatını verdi.

    Bunun üzerine, İş Teftiş Kurulu Başkanı Tezel ve iki iş müfettiş, olay yerine gitti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow