hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Müslüm Gündüz’ün 5 yıla kadar hapsi istendi

    Müslüm Gündüz’ün 5 yıla kadar hapsi istendi
    expand

    Müslüm Gündüz hakkında ‘terör örgütü propagandası’ yapmak suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

    İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği tarafından Müslüm Gündüz hakkında bir TV kanalında yaptığı açıklamalar nedeniyle soruşturma yürütüldü.

    Soruşturma kapsamında Gündüz hakkında iki sayfalık iddianame hazırlandı. İddianamede tek şüpheli Müslüm Gündüz yer aldı.

    İddianamede Gündüz’ün bir TV kanalında yaptığı "Ben rejimi yıkmak istiyorum" sözlerine yer verildi.

    İddianamede Gündüz’ün ‘terör örgütünün propagandası’ yaptığı belirtildi ve 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istenildi. Başsavcı vekilliğince onaylanarak UYAP üzerinden mahkemeye gönderilen iddianamenin, 1 ek delil klasörü bulunuyor.

    İddianame ve eklerinde Müslüm Gündüz'ün katıldığı bir TV programında Türkiye'deki rejime karşı olduğunu ve Kemalist sistemin sonunun geldiğini iddia ettiğine yer verildi.

    Gündüz'ün programda, "Rejim gidiyor, bugün rejim gidiyor. 28 Şubat'tan önce devletle mindere çıktık. Rejim bizi aldı yere vurdu, eyvallah. Rejimin taşları öyle oynadı ki 6 ay boyunca her gece laiklik nedir bu tartışıldı. Biz imanımızın gereğini yaptık. O sarsıntı bu değişimi getirdi. Biz şeriat istiyoruz. Bizim derdimiz harf inkılabıyla, medeni hukukla. 28 Şubat'ta devletle minderdeydik. Onlar bizi o zaman yendi, fakat şimdi biz yeniyoruz" şeklinde konuştuğunun belirlendiği belirtildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow