hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mühimmat deposunda patlama

    Mühimmat deposunda patlama
    expand

    İzmit'in Rahmiye Köyü yakınlarındaki Askeri Mühimmat Bakım ve Depo Komutanlığı’nda meydana gelen patlamada 4 sivil görevli yaralandı. Çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gölcük Tersanesi Cephane Bölük Komutanlığı’nda görevli sivil işçiler bugün saat 09.00 sıralarında bakım çalışmalarına başladı. Bilinmeyen nedenle meydana gelen patlamada, sivil işçilerden 40 yaşındaki Fuat Memiş, 49 yaşındaki Aytekin Sarı, 44 yaşındaki Kadir Gül ve 43 yaşındaki Güven Vildan yaralandı.

    Patlama ile birlikte yangın da çıktı. Bunun üzerine bölgeye çok sayıda ambulans ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar, Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, sadece ayağına parça isabet eden Fuat Memiş’in durumunun ağır olduğu açıklandı.

    Yangın kısa sürede kontrol altına alınırken, soğutma çalışmalarına başlandı. Soruşturmaya devam ediliyor.

    Valilikten açıklama

    Kocaeli Valisi Ercan Topaca, askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamaya ilişkin, patlamanın, rutin çalışmalar sırasında, mühimmat parçalarından kaynaklandığını söyledi.

    Vali Topaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde Deniz Ana Üs Komutanlığı'nda bir kaza yaşandığını belirterek, buradaki bazı mühimmatlarda küçük çaplı bir patlamanın meydana geldiğini dile getirdi. Patlama sırasında, orada çalışan sivil işçilerden birinin yaralandığını, 3'ün de dumandan etkilendiğini dile getiren Topaca, işçilerin hastanedeki tedavilerinin devam ettiğini ve bu kişilerin genel sağlık durumlarının iyi olduğunu kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow