hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    HAS Parti'de derin çatlak!

    HAS Partide derin çatlak
    expand

    HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu AK Parti ile bütünleşmeye yönelik tepkisini düzenlediği basın toplantısıyla dile getirdi. Bekaroğlu, "Kurtulmuş'un AKP'ye geçmesi yeni bir travmadır. Kurtulmuş şimdi ne oldu da AKP'ye geçiyor da bu yapılanlara ortak oluyor. Bunu anlayamıyoruz" dedi.

    Bekaroğlu düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

    - Firavunlaşmayacağız dedik. 'O gün karunlaşmayacağız' dedik. Bunları taahhüt ederken yöntemle ilgili çift dil ve çift gündemimiz olmayacak. Sizlerin dışında hiç kimseyle ittifakımız olmayacak. Biz 1 Kasım 2010’da bunları söyledik.

    - NATO sırtımızdaki gavur leşidir atacağız dedik. Nükleer enerji yasaklanmalıdır dedik. Biz bu sözlerimize sahip çıkmaya devam ediyoruz.

    - Burada bir grup vicdanlı insan toplandı. Halkın Sesi Partisi’nde bir araya geldi. Adaletsizliğe birlikte mücadele edeceğine söz verdiler. Tarihi bir sözdü bu. Biz 1 Kasım 2010’dan bu yana iyiye doğru giden bir şey göremiyoruz. Hak taleplerine kulak tıkıyor. Tekçiliğe, kendine demokratlığa dönüyor. Akan kan durmadı. Kürtlerin, dindarların sorunu yerinde duruyor. 12 Eylül, 28 Şubat darbeleri savsaklanıyor. Bu ülkede hala üniversite ve memur sınavı yapılamıyor. Cezaevlerinde insanlar yanıyor. TOKİ’nin dere içinde yaptığı evlerde çocuklar boğuluyor. Kibir kuleleri gökte yükseliyor. İşçi emekli esnaf kan ağlıyor. Başörtüsü sorunu hala çözülemiyor. Hala milyonlarca işsiz var. İnsanlar köleleştiriliyor. Şu anda 1 milyonun üzerinde mevsimlik işçi kamyon kasalarında perişan vaziyettedir.

    - AKP’nin hükümet olduğu 10 yıllık dönemde Irak’ta 1 milyon insan öldü. Libya’da ölenlerin sayısı 100 bini geçti. Suriye iç savaşa sürükleniyor.



    "Ne oldu da AKP'ye geçiyor?"

    - Bir daha söylüyoruz. Halkın Sesi Partisi’ni oluşturan koşullar hala duruyor. İki yıl önce bunları söyleyen Numan Kurtulmuş şimdi ne oluyor da AKP’ye geçiyor? Sayın genel başkanımızın iktidar partisine niçin gittiğini anlamış değiliz. Biz konuyu AKP'nin mahalle teşkilatlarından sonra duyduk.

    - Öyle anlaşılıyor ki Sayın Kurtulmuş partiyi kapatıp AK Parti'ye geçecek. Ancak Halkın Sesi'nin iddialarını ortadan kaldırmak mümkün değil.

    - Kurtulmuş'un AKP'ye geçmesi yeni bir travmadır. Bu kişiler iddialarının peşinden gidiyor. Daha çok oy alamamanın sorumluluğu hepimizin en başta Sayın Numan Kurtulmuş’undur.

    - Hiçkimseyi ve genel başkanı suçlamıyoruz. Bizim kendisinden talebimiz açık olması. İç dünyası için oluşturduğu bahaneleri bize söylemesin. Başka şeyler söylesin. "Hizmet edeceğim" desin. "Ben artık iktidar olmak istiyorum" desin. Ama bize bunları demesin. Sayın Kurtulmuş AKP’yle güç birliği, güçlenmeden söz ediyor. Buna katılmıyoruz. Sayın Erdoğan ve Kurtulmuş’un projesi yeni Türkiye’yi oluşturmaz.

    "Allah selamet versin"

    - Sayın Kurtulmuş’a Allah selamet versin. O bizim arkadaşımızdır. Kişiliğine dair asla kötü bir şey söylemeyiz. Doğru Has Parti kapatılıyor. Ama Halkın Sesi kapatılamayacaktır.

    "HAS Parti kapanıyor mu?"

    - "Bu konu 5-6 aydan beri her tarafta konuşuluyor. Bizler dışarıdan çok duyduk ve zaman zaman Kurtulmuş'a 'Bu söylentiler nedir?' diye sorduk. Bize sürekli 'Bunlar söylentidir, benim hiçbir şeyden haberim yok, böyle bir şey yok' dedi. Ne zaman ki, iktidar partisinin merkez organında konu görüşülüp, deşifre olunca, bir gazetede yayımlanınca, ondan sonra yine kurullar toplandı. Kurtulmuş basına 'Bana ulaşan bir teklif yok' dedi. Bize de 'Ben böyle bir şeyden haberdar
    değilim, sizin gibi basından öğrendim. Böyle bir teklif olursa görüşürüz' dedi. Görüyoruz ki, bitirilmiş bir işin formaliteleri icra ediliyor.

    - "Herhangi bir parti organı adına konuşmuyorum. Mehmet Bekaroğlu ve arkadaşlarım adına konuşuyorum. HAS Parti, kapanıyor, görüntü budur. Bunun resmi açıklamasını Numan Kurtulmuş yapacaktır. Ben kendi kanaatlerimi paylaşıyorum. Bütün bu olup bitenlerden sonra bir geriye dönüşün olacağı kanaatinde değilim."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow