hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cezaevlerindeki yangın sönmüyor!

    Cezaevlerindeki yangın sönmüyor
    expand

    Tekirdağ 2 No'lu F Tipi ve Amasya E Tipi Cezaevlerinde mahkumlar kaldıkları hücreleri ateşe verdi. Her iki cezaevindeki yangın da kısa sürede söndürülürken, mahkumların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Yangınlar nedeniyle cezaevlerinin çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

    Tekirdağ Muratlı Karayolu üzerinde bulunan Tekirdağ 2 No'lu F Tipi Cezaevi'nde gece saat 23.30 sıralarında yangın çıktı. Yangın, Birdal Abay ve Adem Tunç adlı mahkumların koğuşlarındaki yatakları ateşe vermesiyle başladı. Dumandan etkilenen mahkumlar, jandarmalar tarafından koğuşlarından çıkartılarak ambulanslarla Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste müdahale edilen 2 mahkumun hastanede tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.

    Çıkan yangına önce infaz koruma memurları müdahale etti. Diğer koğuşlarda kalan mahkumlar ise kontrollü bir şekilde cezaevinde güvenli bir bölgeye tahliye edildi. Daha sonra olay yerine gelen Tekirdağ Belediyesi İtfaiye ekipleri yarım saatlık çalışmanın ardından yangını söndürdü.

    Yangın nedeniyle İl Jandarma Alay Komutanlığı'ndan cezaevine zıhlı araç ve çok sayıda asker sevk edilerek cezaevi girişine demir bariyerler yerleştirildi.

    Tekirdağ Cumhuriyet Savcı Vekili Muammer Özcan'ın inceleme yaptığı cezaevinde koğuşta bulunan yatakları yandığı tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

    Amasya E Tipi Cezaevi'nde de yangın

    Amasya E Tipi Cezaevi'nde de mahkumların çıkardığı yangında, iki mahkum dumandan etkilendi. Şerefeddin Sabuncuoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan mahkumların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

    Amasya Valisi Abdil Celil Öz, cezaevinde koğuşlarının değiştirilmesine tepki gösteren mahkumların dün gece yarısı yatakları yakarak yangın çıkardığını söyledi. Yangının,  itfaiye ekiplerinin kısa sürede müdahalesiyle büyümüden söndürüldüğünü belirten Vali Öz, dumandan etkilenen iki mahkumun ise Amasya Şerefeddin Sabuncuoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındığını kaydetti. Mahkumların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow