hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    O müdürün ataması durduruldu!

    O müdürün ataması durduruldu
    expand

    Hatay Emniyet Müdür Yardımcılığı'na atanan 2. Sınıf Emniyet Müdürü Mustafa Marangoz'un atamasının askıya alındığı bildirildi.

    Hatay Valiliği internet sitesinde yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında, Dörtyol ilçesinde 29 Haziran tarihinde meydana gelen olay ileilgili olarak "Teşhis Sonucuna Terfi" başlığı altında Dörtyol İlçe EmniyetMüdürü'nün terfi ettirildiğine dair haberlere yer verildiği, içeriği itibariyleeksik bilgiden kaynaklandığı düşünülen habere ilişkin olarak açıklamaya pılmasının uygun görüldüğü belirtildi.

    Hatay Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli 132883 sicil sayılı 2. Sınıf Emniyet Müdürü Mustafa Marangoz'un durumunun, bulunduğu rütbede devam eden veya sonuçlanan adli veya idari herhangi bir soruşturması bulunmadığından mevzuat hükümleri ile kıdem ve liyakat hususları bir bütün olarak değerlendirilerek, Yüksek Değerlendirme Kurulu'nun 12 Mayıs tarihindeki toplantısında görüşüldüğü bildirildi.

    2. Sınıf Emniyet Müdürlüğü'ne terfi eden Mustafa Marangoz'un 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu'nun 13. maddesi uyarınca ilçelerde görevlendirilmesihukuken mümkün olamayacağından 18 Temmuz'da tarihinde rütbesine uygun olarak Hatay Emniyet Müdür Yardımcılığı'na tayin edildiğinin yer aldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

    "Yapılan tayin sırasında, kamuoyuna yansıyan ve izah kabul edilemez görüntülerin olduğu henüz bilinmemektedir. Bilindiği gibi, Dörtyol İlçe EmniyetMüdürü'nün teşhis işlemini ilgili mevzuata uygun olarak yapıp yapmadığı hususu ile ilgili olarak valiliğimizce soruşturma başlatılmıştır. Ancak, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 29 Temmuz'da yapılan açıklamaya göre, konunun tüm yönleriyle araştırılması için 2 polis başmüfettişi görevlendirildiği anlaşıldığından soruşturma polis başmüfettişlerine devredilecek olup, polis başmüfettişlerinin hazırlayacakları raporlardaki öneriler çerçevesinde ilgilinin durumu gözden geçirilecektir. Bu nedenle, Hatay Emniyet Müdür Yardımcılığı'na yapılmış olan ataması müfettişlerin raporu tamamlanıncaya kadar askıya alınmıştır."

    ARINÇ'TAN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

    Bu arada Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hatay'da milletvekili oğlu İstemi Kağan Türkoğlu'nun kendisini darbettiğini öne sürdüğü emniyet mensuplarını teşhis etmek için Emniyet Müdürlüğü'nde oluşturulan tabloyu eleştirerek, "Burada Emniyet Müdürü'nün yaptığı bence işgüzarlıktır, beceriksizliktir, yakışıksız bir davranıştır. Milletvekili çocuğunun oraya gitmesi, yanına danışmanını alması da doğru değildir. Kaldı ki kendisine vuran kişiyi tanıdığına göre yüzleşmeye de gerek kalmamıştır" dedi.

    Arınç, konunun AK Parti'nin disiplin kurullarında da soruşturulacağın ıaçıkladı.

    Kendisinin de AK Parti il kongresi için gittiği gün Hatay'da yapılan düğünde olaya adı karışan milletvekili oğlu İstemi Kağan Türkoğlu'nun nikahında nikah şahitliği yaptığını kaydeden Arınç, "Yayınlanan fotoğraflar veya kayıtlarinsana gerçekten üzüntü veriyor ancak basınımızın bir kısmı sadece olayı olduğu kadar ele almıyor. İlliyet bağı kurarak, başka kişileri işin içine katmagayretini büyük bir vicdansızlık olarak görüyorum. İstemi Kağan Türkoğlu'nun nikahında nikah şahitliği yapmak bir siyasetçi açısından ne kadar kötü bir olaydır" dedi.

    "Yanlış, aşağılayıcı..."

    "Emniyet Müdürlüğü, 'bu şahsa kimler vurdu' diye bir teşhis yapmak isterse bunun da usulü bellidir" diyen Arınç, şöyle devam etti:

    "Bizim gördüğümüz zaman nefret ettiğimiz fotoğraf veya görüntüde,emniyet mensupları yan yana dizilmişler. Emniyet Müdürü rütbeli olana 'senrütbeni çıkar' diyor. Şimdi bir milletvekili oğlu, yanında danışmanı ve karşısında sıra sıra dizilmiş polisler. Bu çok küçültücü, aşağılayıcı birdavranış. Milletvekilimizin bu olayda ne kadar dahli var, bunu bilmiyoruz. 'Git oğlum onlara bu işin hesabını sor' demiş olabilir mi? Emniyete telefon ederek'gerekeni yapın' demiş olabilir mi? Bugüne kadar böyle bir kanıt olmadı. EmniyetMüdürü işgüzarlık yapmış olabilir mi? Evet olabilir. Çünkü bir teşhis, bir yüzleşme yapılacaksa bunun şartları bellidir. Evet, gerçekten rütbe farkı olmadan, arada bariz farkları ortadan kaldıracak bir düzenlemeyle insanlarkarşıya gelir ama o anda siz orada olmazsınız. Bir cam arkasından veya bir perde arkasından onlarla yüz yüze gelmeyecek şekilde bir yüzleşme yapılabilir. Burada polis memurlarına karşı onları bir suçlu gibi dizerek, karşılarına da birisini çıkarıp, 'hadi bakalım hangisiydi bunlardan' demek doğru değildir. Yanlıştır,aşağılayıcıdır."

    "Emniyet Müdürü'nün tavrı işgüzarlıktır..."

    Emniyet teşkilatı mensuplarına hükümet olarak da bakanlar olarak da hepsevecen yaklaştıklarını kaydeden Arınç, "Emniyet teşkilatı mensupları mesai mefhumu gözetmeden çalışıyorlar" dedi.

    Arınç, şöyle konuştu:

    "Burada Emniyet Müdürü'nün yaptığı bence işgüzarlıktır,beceriksizliktir, yakışıksız bir davranıştır. Milletvekili çocuğunun oraya gitmesi, yanına danışmanını alması da doğru değildir. Kaldı ki kendisine vuran kişiyi tanıdığına göre yüzleşmeye de gerek kalmamıştır."

    Bakanlar Kurulu'nda bunların her haliyle konuşulduğunu kaydeden Arınç,"Savcılığın bir yüzleşme talep etmesi durumunda emniyetin bunu yapması gerekir. Ya reddedecektir ya da doğru yapacaktır. Orada milletvekili çocuğunu kollayacak bir tarzda onun adeta talimatıyla hareket eder duruma gelmek doğru değildir"diye konuştu.

    Erdoğan'dan "araştırılsın" talimatı

    Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, yarınki Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında Hatay'daki olayın araştırılması için parti kurullarına talimat vereceğini açıkladı.

    Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, geçen dönem AK Parti Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran'ın alkollü olarak polislere hakaret ettiğine ilişkin görüntülerin yayınlanması üzerine, hakkında disiplin soruşturması başlatıldığını ve o milletvekilinin, ihraç edileceğini anlayınca AK Parti'den istifa ettiğini hatırlattı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow