hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rehine krizi sonrası linç girişimi

    Rehine krizi sonrası linç girişimi
    expand

    Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'ne bağlı Karaağaç Beldesinde Mehmet Aydın, kız arkadaşı 19 yaşındaki Esma A.'yı aşkına karşılık vermediği için tabancayla rehin aldı. Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı Ziya Öztürk'ün uzun süren ikna çabalarının sonunda, teslim olan Aydın'ı halk linç etmek istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olay, Karaağaç Beldesinde bulunan spor kompleksinin önünde akşam saat 19.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, 24 yaşındaki Mehmet Aydın 6 ay önce 19 yaşındaki Esma A.'ya arkadaşlık teklif etti.

    Teklifi kabul etmeyen Esma A., peşini bırakmayan şüpheli tarafından iki kez daha rahatsız etti. Genç bunun üzerine geçtiğimiz mayıs ayında Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığına giderek suç duyurusunda bulundu. Gelişmelerden sonra akşam saatlerinde Mehmet Aydın iş dönüşü Esma A'nın yolunu keserek konuşmak istediğini söyledi. Hayır cevabı alan Aydın, sinirlenerek belinde taşıdığı tabancayı çıkartarak Esma A.'nın başına dayadı.

    Olayı görenlerin jandarmaya ihbarda bulundu. Jandarma ekipleri, çok sayıda vatandaşın toplandığını görünce Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğünden takviye ekip istedi. Jandarma ve polisin geldiğini gören Mehmet Aydın çevredekilere seslenerek "Buradan uzaklaşın gidin sizi ve kızı öldürürüm" diye tehditler savurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Jandarma komutanı ikna etmeye çalıştı

    Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Rüştü Eryılmaz Mehmet Aydın'ı cep telefonundan arayarak uzun süre ikna etmeye çalıştı. Aydın, görevlilerden nikah memuru veya cumhuriyet savcısının gelmesini isterken, isteğinin yerine getirilmemesi durumunda kızı ve kendisini öldüreceği tehdidinde bulundu.

    Cumhuriyet savcısı ikna etti

    Rehine olayı üzerine Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı Ziya Öztürk'e haber verildi. Savcı Öztürk, olay yerine giderek Mehmet Aydın'ı cep telefonu ile arayıp teslim olmasını söyledi. Aydın, bu kez silahı kendi başına dayayarak rehin aldığı Esma A. ile birlikte el ele tutuşarak jandarma ve cumhuriyet savcısının bulunduğu araca yöneldi.

    Aydın'ın, teslim olduğunu gören çok sayıda öfkeli vatandaş çevik kuvvet ekibinin oluşturduğu barikatı aşarak Mehmet Aydın'a saldırdılar. Jandarma ve polis ekipleri öfkeli kalabalığı dağıtmak için havaya ateş etti. Kalabalığın linç girişimi sonucu yaralanan Mehmet Aydın polis aracına bindirilerek olay yerinden uzaklaştırıldı. Yaralanan Aydın, Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne götürülerek ayakta tedavi edildi.

    Komiser ve başçavuş yaralandı

    Kalabalığın Mehmet Aydın'ı linç etmek istediği sırada çıkan arbede ilçe jandarma komutanlığında görevli Başçavuş Musa Aydoğan'ın bacağı, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Komiser Necmi Armacı'nın ise sol kolu kırıldı. Atılan taşlar nedeniyle bir polis aracı zarar gördü. Gözaltına Mehmet Aydın'ın jandarmadaki sorgusu sürüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow