hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yaralı asker "otogara refakatçiyle" gönderilmiş!

    Yaralı asker otogara refakatçiyle gönderilmiş
    expand

    Çukurca saldırısından yaralı kurtulan er Erhan Yakut'un yaralı halde İnegöl'deki evine otobüsle gönderilmesine tepkiler sürüyor. Bursa Valisi Şehabettin Harput aileyi ziyaret etti, "Olay teferruattır, gelebilecek durumda olmasa komutanları ve doktorlar izin vermezdi" dedi. Jandarma ise sessizliğini bozdu ve "Terminale refakatçi ile gönderilmiştir" açıklaması yaptı.

    Er Erhan Yakut, 8 şehit verilen Çukurca saldırısı için, "Askerin hazırlığı o çatışmanın kaderini değiştirdi" demişti. Askerin, yaralı halde 5 buçuk saatlik yolculukla, evine otobüsle gönderilmesi ise infial yaratmıştı.

    Bursa Valisi Şehabettin Harput, Erhan Yakut'un baba ocağını ziyaret etmek için dün İnegöl'e gitti. Ama, baba Cengiz Yakut'un kızgınlığı pek de geçmemişti. Baba Yakut, "Bu devletin huzuru olacak. Ben müteahhit olsaydım buraya inerdi helikopter" diye tepkisini dile getirdi.

    Aileyi teskin etme çabalarının ardından ziyaret gerçekleşti. Vali, hava iznine çıkan yaralı askerle görüştü. Çıkışta yaptığı açıklamada ise yaralı halde 5 saatlik otobüs yolculuğunu "teferruat" olarak niteledi. Harput, "Teferruata takılıp asıl meseleyi gözden kaçırmayalım. Milletvekili, belediye başkanı araç ayarlamış. Gelemeyecek olsa gönderirler mi?" dedi.

    Jandarma Bölge Komutanından da ziyaret

    Jandarma Bölge ve Bursa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz da er Erhan Yakut'u, İnegöl'deki baba evinde ziyaret etti. Tuğgeneral Yılmaz, Erhan Yakut ve babası Cengiz Yakut ile bir süre sohbet etti. Erhan Yakut'un sağlık durumu hakkında bilgi alan Tuğgeneral Yılmaz, yaralı askere ve ailesine "geçmiş" olsun dileklerini iletti.

    Bugün Jandarma Genel Komutanlığı'ndan yapılan açıklama ise durumu doğrular nitelikteydi. Açıklamada, "Personelin Hakkari'den Van'a helikopterle Van'dan Ankara'ya ambulans uçakla sevk edildiği, Ankara'da karşılanan personelin havaalanından otobüs terminaline refakatçi nezaretinde götürülerek uğurlandığı, Yakut'a yol süresince mağdur olmaması için Hakkari İlJandarma Komutanlığı tarafından maddi destek sağlandığı tespit edilmiştir" denildi.

    Bakan Çelik: "Hoş değil"

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de, jandarma er Erhan Yakut'un Bursa'daki evine otobüsle gönderildiği haberlerine ilişkin, "Konuyu bütün olarak bilmek gerekiyor. Kimseyi de suçlamamak gerekiyor. Ama netice itibarıyla bir gazimizin Bursa İnegöl'deki evine giderken otobüsle gönderildiği haberi hiç mi hiç hoş değil" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow