hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan'dan Pamukoğlu'na çok sert yanıt!

    Erdoğandan Pamukoğluna çok sert yanıt
    expand

    Başbakan Erdoğan'dan "Hakkari elden gitti" açıklaması yapan HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu’na sert eleştiri geldi. Erdoğan, "Kimsin sen gramın ne çapın ne? General olmuş. General olsan ne yazar" dedi.

    Başbakan Erdoğan, dün Atatürk Havalimanı’nda torunlarının sevdikten sonra iftarın verildiği Haliç Kongre Merkezi’ne geldi.

    İftar duasının ardından katılımcılar, Ney dinletisi eşliğinde iftar açtı. Ardından Kızılay bağışçıları için hazırlanan film izlendi. Kızılay Başkanı Ahmet Lütfi Akar’ın açılış konuşmasının ardından, bağışçılar adına işadamı Mehmet Evyap ve destekçiler adına da THY Genel Müdürü Temel Kotil konuşma yaptı.

    Medyaya eleştiri

    Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Myanmar heyetinde yer almasını eleştiren bazı medya mensuplarına cevap verdi.

    Erdoğan, "Bugüne kadar diplomatik bir münasebeti geliştirmediğiniz bir ülkede böyle bir tablonun olduğu dönemde 50 bine yankı nüfusa sahip ülkeyle siz böyle bir adımı atıyorsunuz, ‘bunun Dışişleriyle ne alakası var?’ diyor. İnanır mısınız bu bir kısım medyanın Türkiye’yi ellerinden gelse 780 bin km karelik vatan toprakları içinde de yaşamamasın isteyecekler" diye konuştu.

    Pamukoğlu’na sert eleştiri

    İsim vermeden bir televizyon programında "Hakkari elden gitti" açıklaması yapan HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu’nu eleştiren Erdoğan, "Bu nasıl bir zihniyet? Üstelik ordunun içinden gelen bir kişi olarak bunu söyleyeceksin. Utanmadan, sıkılmadan başbakanı televizyona davet ediyor, kimsin sen gramın ne çapın ne? General olmuş. General olsan ne yazar. Mesele çapın olacak bir yere yar olacaksın. Böyle bir durumun da yok. Bizim bu ülkede işimiz var" dedi.

    Suriye

    Konuşmasında Suriye’de yaşananlara da değinen Başbakan Erdoğan, hükümet olarak tarihin kendilerine yüklediği vizyonla hareket ettiklerini belirtti.

    Erdoğan şöyle konuştu:

    “Ayrıca Suriye ve Türkiye, sınırın iki tarafında kardeşlerin, akrabaların, dostların bulunduğu iki ülke. Suriye’de sistemli, kanlı, zalimane bir katliam yaşanırken, biz buna asla kayıtsız kalamazdık, kalamayız. Irak’ta geçmişte benzeri hadiseler yaşandığında biz millet olarak Irak’a gönlümüzü açtık, yüreğimizi açtık, soframızdaki ekmeğimizi onlarla paylaştık. Halepçe Katliamının ardından Türkiye’ye sığınan yüz binlerce Kürt kardeşimize milletçe en güçlü desteği verdik. Şu anda da, aynı şekilde, Suriye’den kaçan kardeşlerimize kapılarımızı açtık ve gereken her insani desteği onlara sağlıyoruz. "

    Türkiye’nin, mazlumlara, mağdurlara kapısını kapatma, sırtını dönme, gözünü, kulağını, gönlünü kapatma gibi bir kültürü olmadığını dile getiren Erdoğan, “Tarih boyunca böyle bir kültürü, böyle bir anlayışı olmamıştır ifadelerini kullandı.

    İzmir'e teşekkürler

    İzmir’de yaşanan terör saldırısına da değinen Erdoğan, “İzmir Foça'da, askerlerimizi taşıyan bir araca yönelik kalleşçe saldırının İzmir halkı tarafından değerlendirmesi bizleri gerçekten mutlu etmiştir. Türk Kızılayı’na süratle ellerini uzatmaları ve orada bir kan toplama seferberliğini girişmeleri bizleri mutlu etmiştir. Bu duyarlılıklarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow