hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bayramlaşırken başından vurularak öldü!..

    Bayramlaşırken başından vurularak öldü..
    expand

    Tekirdağ'da bayram namazı çıkışında cami önünde yakınlarıyla bayramlaşan bir kişi, başına isabet eden kurşun sonucu hayatını kaybetti. Katil zanlısı Turan Samast'ın, Hrant Dink’in katili Ogün Samast'ın akrabası olduğu ortaya çıktı. Samast, tutuklanarak cezaevine konuldu.

    Edinilen bilgiye göre, Murat Serdar (32) Karadeniz Mahallesindeki camide bayram namazını kıldıktan sonra yakınlarıyla bayramlaşmaya başladı.

    Bu sırada, otomobiliyle seyir halindeyken havaya rastgele ateş eden Turan Samast'ın (41) silahından çıkan kurşunlar, Serdar'ın başına isabet etti.

    Serdar, olay yerinde yaşamını kaybetti.

    Serdar'ın cesedi Tekirdağ Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Samast'ın polis merkezine giderek teslim olduğu belirtildi.

    Bu arada Samast'ın "bayram sevinci" nedeniyle havaya rastgele ateş ettiği iddia edildi.

    Ogün Samast'ın akrabası

    Olaydan sonra kaçan Turan Samast, Çarşı Polis Merkezi'ne gelerek silahı ile birlikte teslim oldu.

    Gözaltına alınarak Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçen Samast, "Kaza ile oldu, pişmanım. Nasıl oldu anlamadım" dedi.

    Ardından Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen cinayet şüphelisi Turan Samast’ın, gazeteci Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın da akrabası olduğu öğrenildi.

    Trabzonlular'ın ağırlıklı olarak yaşadığı mahallede, bayram namazlarından sonra cami çıkışı havaya ateş etmenin 'adet' olduğu belirtildi.

    Gözaltına alındıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilen ve İstanbul'da Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i öldüren Ogün Samast'ın akrabası olduğu öğrenilen Trabzonlu Turan Samast, Emniyet'teki işlemlerinin ardından Adliye'ye sevk edildi. Elleri önden kelepçeli olarak Adliye'ye getirilen Samast, Cumhuriyet savcısına verdiği ifadenin ardından tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkemede, kimseyi öldürme amacında olmadığını ve sadece havaya rastgele ateş ettiğini belirten Samast, tutuklanarak Tekirdağ Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

    Samast'ın kullandığı tabancanın ruhsatsız olduğu belirlenirken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow