hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Polis merkezine bombalı saldırı

    Polis merkezine bombalı saldırı
    expand

    Gaziantep'te PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda ortalık savaş alanına döndü. 8 kişi hayatını kaybederken, 66 kişi ise yaralandı.

    Polis merkezini hedef alan saldırıda ortalık savaş alanına dönerken 2 halk otobüsüyle 2 otomobil alev alev yandı, çevredeki işyerleri ve evlerle araçlar hasar gördü.

    Halk galeyana gelirken, kalablığın yürüdüğü BDP binasında polis önlem aldı.

    Patlama, kentin en merkezi yerlerinden Şehitkamil İlçesi'ndeki Karşıyaka Polis Merkezi önünde saat 19.45 sıralarında meydana geldi.

    İşyerlerinin bulunduğu bölgede, akşam saatinde caddenin en kalabalık olduğu sırada tahrip gücü yüksek patlayıcı yüklü otomobili Polis Merkezi'ne 10- 15 metre uzaklıkta park edip ayrılan bir terörist, uzaktan kumandayla bombayı infilak ettirdi.

    Kulakları sağır eden patlamayla birlikte otomobil havaya uçarken, durakta yolu indirip bindiren 2 halk otobüsü ile yabancı plakalı bir otomobil alev alev yanmaya başladı, çevredeki binaların camları kırıldı, araçlar tahrip oldu.

    Aralarında polislerin de bulunduğu çok sayıda kişi yaralanırken, ortalık savaş alanına döndü.Bölgeye sevk edilen ambulanslarla yaralılar, kentte alarma geçirilen hastanelere taşındı.

    Gaziantep Valisi Erdal Ata, Karşıyaka Polis Merkezi yakınında zaman ayarlı bomba yüklü araçla yapılan saldırıda 8 kişinin öldüğünü, 66 kişinin yaralandığını söyledi.



    Can pazarı yaşandı

    Patlamayla alev topuna dönen halk otobüslerindeki yolcular ve çevrede bulunanlar canlarını kurtarmanın derdine düştü.

    Aralarında, Karşıyaka Polis Merkezi'nde görevli polislerin de bulunduğu çok sayıda kişi yaralanırken, otobüslerde alevler arasından çıkamayan bazı yolcular diri diri yandı.

    Yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırılırken, kan anonsları yapıldı. Sağlık Müdürlüğü, hastaneleri alarma geçirdi ve bayram nedeniyle izinli doktorlar ve sağlık personeli göreve çağrıldı. Çok sayıda yaralıdan durumları ağır olanlar ameliyata alındı.

    Bombalı araç aranıyordu

    Gaziantep'te bayramı kana bulayan saldırı, polisin iki haftadır aradığı 27 E 7278 plakalı otomobille değil, 27 BE 265 plakalı otomobille gerçekleştirildi. Şarlıurfa'nın Suruç İlçesi nüfusuna kayıtlı olan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Elektronik Bölümü birinci sınıf öğrencisi M.E.H.'nin bomba yüklü 27 E 7278 plakalı otomobille Birecik İlçesi'nden güvenlik güçlerine ve kamu kuruluşlarına saldırı için kente geldiği istihbaratını alan polis iki haftadır bu aracı arıyordu. Teröristlerin, şaşırtma yaparak bomba yüklü aracı ya da plakasını değiştirdiği ihtimali üzerinde duruluyor.


    Ölenlerin kimlikleri belli oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gaziantep'teki bombalı saldırıda hayatını kaybeden 7 kişinin kimliği belirlendi.

    Karşıyaka Polis Merkezi yakınında bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda, Şırnak'ta vatani görevini yapan ve Ramazan Bayramı dolayısıyla birliğinden izin alıp Gaziantep'e gelen 21 yaşındaki Onur Fikret Aker'in de olduğu öğrenildi.

    Saldırıda hayatını kaybeden 3'ü çocuk diğer 7 kişinin kimliği ise şöyle: "Almina Melisa Aker (1), Süleyman Alkan (3), Sevgi Gülperi İnanç (11), Davut Adak (31), Safi Canbaş (48) ve İsmail Daler (30)."

    Patlamada hayatını kaybeden 8'inci kişinin kimliğinin henüz netlik kazanmadığı bildirildi.




    BDP binasına yürüdüler

    Saldırıya tepki gösteren çok sayıda kişi olay yerine gelerek, PKK ve Abdullah Öcalan aleyhine sloganlar attı. Bu sırada 500 kişilik grup da BDP il binasına doğru yürüyüşe geçti. Polis, öfkeli kalabalığın binaya yaklaşmasını engelllemek için çevrede yoğun önlem aldı.

    Görgü tanıkları patlamayı anlattı

    Bombalı saldırı sonrası görgü tanıkları o anları anlattı. Yaşadıkları paniği dile getiren bir vatandaş, "Bir çırpıda her taraf ateş altında kaldı. İki saniyelik bir olay. Ne olduğunu bilmiyoruz, bir patlama ve sonrasında yangın... böyle gelişti" dedi. Başka bir görgü tanığı ise, "Bir patlama oldu, ne olduğunu bilmedikki. Kulaklarımızı kapattık sadece, bir alev yükseldi" diye konuştu.

    Patlama anında telaşla balkona çıktığını belirten bir kadın, "Akşam namazı kılarken, 'Yarabbim şunların şerrinden bizi emin eyle' dedim. Arası 5 dakika sürmedi bir gümbürtü oldu. Gelinlerimden biri burada oturuyor, biri de şurada oturuyor. 'Aman gelinlerim size kurbanım, öldünüz' dedim. Geldimki gelinlerim sağ" şeklinde konuştu.

    Cadde temizlendi

    Gaziantep'te 8 kişinin öldüğü, 66 kişinin yaralandığı bombalı saldırının ardından olay yeri inceleme ekiplerinin bölgede yürüttüğü çalışmalar tamamlandı.,

    Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü yakınında dün akşam gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından olay yeri inceleme ekiplerinin başlattığı çalışmalar, sabahın erken saatlerinde sona erdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olaya ilişkin delilleri titizlikle toplayan ekiplerin çalışması tamamlanınca Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ekipleri parçalanan araçları bölgeden kaldırdı, cadde temizlendi.

    Bu arada, olayda kullanıldığı düşünülen aracın hurda yığınına döndüğü, çevredeki çok sayıda ev ve iş yerinin de patlamanın şiddetiyle hasar gördüğü gözlendi.




    TEPKİLER

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gaziantep'teki patlamayla ilgili olarak Vali Erdal Ata ve Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'i telefonla arayarak bilgi aldı. Alınan bilgiye göre, çalışmalarını İstanbul'da sürdüren Gül, Gaziantep'te meydana gelen patlamanın ardından Vali Ata ve Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey ile telefon görüşmeleri yaptı. Ata ve Güzelbey'den patlama ve sonrasında yaşanan gelişmeler hakkında bilgi alan Gül'ün, konuyu yakından takip ettiği belirtildi.

    TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Barış ve kardeşliğin öne çıkarılması gereken bir günde böylesine gözü dönmüş canilerin böylesine bir vahşeti ortaya koyması terörün gerçek yüzünü bir defa daha ortaya çıkarmıştır" dedi.

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, saldırı ile ilgili olarak  "PKK, 'devrimci halk savaşı başlatacağım' diye çıktığı yolda, halk desteği bulamayınca artık Antep'te sivil halka doğrudan saldırmaya başladı" dedi.

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, patlamada 8 kişinin hayatını kaybettiğini, 66 kişinin yaralandığını söyledi. Bakan Fatma Şahin, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü MOBESE Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, milletvekilleriyle kriz masasında olduklarını söyledi. Şahin, "Saat 19.45 civarında Karşıyaka Polis Merkezi'ne çok yakın bir mesafede duran bir araçta meydana gelen patlamada, biri halk otobüsü, diğeri adliyenin servis otobüsü ile 3 tane sivil araçta bulunan 8 vatandaşımız hayatını kaybetti, 66 yaralımız var. Bunlardan 3'ü ağır yaralı. Çok acı bir olayı hep beraber yaşıyoruz" dedi.

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Gaziantep'teki patlamaya ilişkin, "Cezaevine ait bir servis aracında 1 şoför, 2 gardiyan hayatını kaybetti. Diğer taraftan en dehşetli olanı, bir binek oto içinde 3 yetişkin vatandaş ve 1 çocuk hayatını kaybediyor. Yanarak bu insanlar vefat ediyorlar. Bir de halk otobüsünde çok sayıda yaralı var. Bu halk
    otobüsündeki çocuklardan biri sırtından aldığı bir isabetle maalesef şehit oldu" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow