hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'da "4 4 4" protestosu

    İstanbulda 4 4 4 protestosu
    expand

    İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde, bazı sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerinin üyeleri, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran ve kamuoyunda "4 4 4" olarak bilinen yasayı protesto etti.

    Taksim Tramvay Durağı'nda toplanan ve ellerinde yeni eğitim sistemini eleştiren yazıların bulunduğu dövizleri taşıyan gruptakiler, "4 4 4'ü durduracağız" yazılı pankart açtı.

    Slogan atarak, alkışlar ve ıslıklar eşliğinde Galatasaray Meydanı'na yürüyen gruptakiler, Galatasaray Lisesi önünde bir süre oturma eylemi yaptı.

    Burada, grup adına yapılan basın açıklamasında, yeni eğitim yılının başlamasına günler kaldığı hatırlatılarak, 4 4 4 eğitim sisteminin çocukların yaşamını, toplumun geleceğini karartacağı iddia edildi.

    Yetkililerin itirazlara cevap vermediği savunulan açıklamada, "Sorunların nasıl çözüleceği yanıtlanamıyor. Veliler, eğitimciler, bilim insanları ise ülkenin dört bir yanında yasaya karşı çıkışlarını sürdürüyor. Eğitim yılı başlamadan, bu yasa çocukların başına yıkılmadan eylemlerimize devam edeceğiz. Bu yasanın durdurulmasını istiyoruz" denildi.

    Eyleme, İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi, Dersim Dernekler Federasyonu, Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, İstanbul Tabip Odası, İstanbul Eczacı Odası, İstanbul Veteriner Hekimleri Odası, İstanbul Barosu, KESK İstanbul Şubeler Platformu ve DİSK İstanbul Merkez Temsilciliği'nin de aralarında bulunduğu bazı dernek, meslek örgütü, oda ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği belirtildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow