hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Genelkurmay Başkanı: "Herşey ortada"

    Genelkurmay Başkanı: Herşey ortada
    expand

    Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel Afyonkarahisar'da mühimmat deposunda patlama meydana gelen birlikte inceleme yaptı. Orgeneral Özel, soruları "Konuşmayacağım. Hiçbir şey konuşmayacağım. Ortada her şey" diyerek yanıtladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit olduğu patlamanın meydana geldiği Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda incelemelerde bulundu. 

    Yanında Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ve askeri savcılar ile birlikte gelen Orgeneral Özel, yaklaşık 1.5 saat kışlada kaldı. Karargah önünden patlamanın meydana geldiği 2 nolu mühimmat deposuna yürüyerek giden Orgeneral Özel, olay yerine çok yakın bir noktada patlamayla ilgili askeri ilgililerden bilgi aldı. Orgeneral Özel'in, yanındaki komutanlara sık sık sorular sorduğu ve vücut dilini kullandığı görüldü.

    Patlamanın olduğu yerden yine yürüyerek kışlayı dolaşarak karargah binasına gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, burada da brifing aldı.

    Orgeneral Özel, kışladaki incelemelerinin ardından Afyonkarahisar Valiliği'ne geçti. Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından kapıda karşılanan Orgeneral Özel'in oldukça gergin olduğu gözlendi. Gazetecilerin kışladaki incelemelerini sorması üzerine Orgeneral Özel, "Konuşmayacağım. Hiçbir şey konuşmayacağım. Ortada her şey" dedi.

    Orgeneral Özel, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu ve ardından da Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde yaralı askerleri ziyaret etti. Orgeneral Özel, daha sonra Afyonkarahisar Orduevi'ne geçti. Burada bir süre kalan Özel, hava yoluyla Afyonkarahisar'dan ayrıldı.

    Pazartesi günü taburcu

    Öte yandan Afyonkarahisar Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran, yaralı askerlerin tedbir amacıyla hafta sonunu hastanede geçireceklerini bildirerek, "Pazartesi günü taburcu etmeyi planlıyoruz" dedi. Duran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlamanın ardından hastanenin birinci katında bulunan kulak burun boğaz servisindeki hastaların başka birimlere nakledildiğini, olaydan gelen yaralıların bu servise alındığını söyledi. Serviste 8 askerin tedavisinin sürdüğünü, genel sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade eden Duran, yaralıların tedbir amacıyla hafta sonunu hastanede geçireceklerini, pazartesi günü taburcu etmeyi planladıklarını kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow