hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başbakan Erdoğan'dan "yüzde 99,5" cevabı

    Başbakan Erdoğandan yüzde 99,5 cevabı
    expand

    Başbakan Erdoğan, Afyonkarahisar'daki patlama konusunda Askeri Savcılığı'nın açıklamasına ilişkin "Sayın savcı, burada (Afyonkarahisar'daki patlama) 'yüzde 99,5 sabotaj ihtimali yok' dediğine göre artık bundan sonraki soruları Kılıçdaroğlu'na sormak lazım. Kılavuzunu iyi seçsin" dedi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Saraybosna'da konaklayacağı Bristol Oteli'ne gelişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

    Erdoğan, Afyonkarahisar'da meydana gelen patlamayla ilgili bir soruya, "Sayın savcının açıklamasından sonra konuşmama gerek yok. Sayın savcı, 'burada yüzde 99,5 sabotaj ihtimali yok' dediğine göre artık bundan sonraki soruları Kılıçdaroğlu'na sormak lazım. Kılavuzunu iyi seçsin" yanıtını verdi.

    Erdoğan, bazı İslam ülkelerinde ABD büyükelçiliklerine yönelik saldırılarla ilgili sorulan bir soru üzerine, şunları söyledi: "Konuyla ilgili Yalta'da gerekli açıklamayı yaptım. Tüm İslam dünyasına Müslümanlara provokatif eylemler içinde yer almamaları çağrısında bulundum. Ve bizim kutsallarımıza hangi dinin mensubu olursa olsun bir saldırı olsa buna bizim karşılık vermemiz şiddetle olmamalı. Fikri ve düşünce planında her tür bu noktadaki tepkilerimizi ortaya koyabiliriz. Ancak tabii burada bir sebep netice ilişkisini göz ardı etmemek gerekir.

    Bu tür kutsal değerlere saldırıda bulunanlar da kim olursa olsun bunların da bulundukları ülkelerde gerekli karşılığı, cezayı görmeli ve bu tür anlayışlar mahkum edilmelidir. Edilmemesi halinde tabii bu tür tahrikler ne yazık ki meydana geliyor. Fakat ben, Müslümanların bu tür tahriklere de gelmemeleri istikametinde sabırlı olmaları tavsiyesinde bulunuyorum. Çünkü Müslüman'ın sabrı da yeri geldiği zaman çok önemli bir cevaptır. Çünkü sabrın sonunda da biz inanıyoruz ki zafer vardır, selamet vardır."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow