hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muş'ta çatışma: 1 şehit

    Muşta çatışma: 1 şehit
    expand

    Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Karakütük Köyü kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada bir astsubay şehit oldu. Çatışmada 2 askerin de yaralandığı bildirildi.

    Hasköy İlçesi'ne bağlı Karakütük köyü Kuç mevkiinde bugün öğlen saatlerinde güvenlik güçlerinin bir grup teröristle karşılaşmasının ardından çatışma çıktı.

    Açılan ilk ateşte askerlerin önünde bulunan Merkez Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Mehmet Çapal ağır yaralandı.

    Bölgeye kısa sürede Muş ve Bitlis'ten kalkan Skorsky helikopterlerle takviye timleri sevkedildi. Ağır yaralanan astsubay Çapal helikopterle bölgeden alınarak kaldırıldığı Muş Devlet Hastanesi'nde şehit oldu.

    Çatışmanın ardından bölgeye çok sayıda Özel Hareket Timleri ve askeri birlikler sevk edildi.

    Evli ve iki çocuk babası olan 40 yaşındaki Jandarma Astsubay Başçavuş Mehmet Çapal'ın Ağustos ayında Hasköy ilçesinde göreve başladığı ve Osmaniyeli olduğu bildirildi.

    Valilikten açıklama

    Muş Valiliği, Hasköy ilçesi kırsalında terör örgütüne yönelik sığınakların olduğu duyumu üzerine bölgede arazi araması yapan güvenlik güçlerine teröristlerce açılan ateş sonucu bir jandarma astsubay başçavuşun şehit olduğunu duyurdu.

    Valilikten yapılan yazılı açıklamada, ilçeye bağlı Karakütük köyü sınırları içinde bulunan Pirtik Deresi bölgesinde bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile bunlara ait sığınak ve barınakların bulunduğu ihbarı üzerine İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Özel Harekat, asayiş komando ve geçici köy korucuları timlerinin bugün sat 09.00 sıralarında 2 adet zırhlı araçla bölgeye intikal ettirildiği bildirildi.

    Saat 13.20 sularında Pirtik Deresi bölgesinde kritik arazi araması sırasında, 2 bölücü terör mensubu ile karşılaşıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bölücü terör örgütü mensuplarının ateş açması üzerine çatışma çıkmıştır. Bölücü terör örgütü mensuplarının açtığı ilk ateşte Osmaniye ili nüfusuna kayıtlı Hasköy İlçe Jandarma Komutanlığı'nda Merkez Jandarma Karakolu Komutanı olarak görev yapan Jandarma Astsubay Başçavuş Mehmet Çapar (37) şehit olmuştur."

    Beytüşşebap'ta 4 PKK'lı öldürüldü

    Bu arada Beytüşşebap ilçesindeki operasyonda 4 teröristin ölü ele geçirildiği bildirildi.

    Valilikten yapılan açıklamada, terör örgütü PKK mensuplarının dün saat 21.30 sıralarında ilçeye sızma girişiminde bulunduğu belirtildi.

    Vatandaşların desteği ve güvenlik güçlerinin olağanüstü koordinasyonu sonucunda terör örgütü PKK üyesi 4 teröristin ölü ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, "Çok sayıda terörist yaralı ve etkisiz hale getirildi. Ayrıca, teröristler yüksek miktarda uzun namlulu silah, el bombası ve roket gibi mühimmatı bırakarak kaçmıştır. Terör örgütü, vatandaşlarımızın nefretini aldığı için ilçemizin huzur ve sükununa zarar verememiştir" denildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow