hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    YÖK Çankaya Sofrası'nda...

    YÖK Çankaya Sofrasında...
    expand

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni yükseköğretim sistemiyle ilgili tartışmaların, tasarı yasaya dönüşmeden yapılması gerektiğine işaret ederek, kanunun geniş katılımla yapılmasının ve ortak görüşü yansıtmasının önemini vurguladı.

    Cumhurbaşkanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Sofrası'nda biraraya geldiği isimlerle yeni yükseköğretim sistemine ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

    Yükseköğretim sistemiyle ilgili araştırmaları olan ve konuyla ilgili düşünce üreten isimlerin davet edildiği toplantıda, Cumhurbaşkanı Gül hem katılımcıların görüşlerini dinledi hem de kendi görüşlerini paylaştı.

    Yeni yükseköğretim kanununun geniş katılımla yapılması ve ortak görüşü yansıtması gerektiğine vurgu yapan Gül, katılımcıları tartışmalara katkı sağlamaya çağırdı. Tasarı taslağının yasaya dönüşmeden tartışılmasının öneminin altını çizen Gül, konuyla ilgili düşünce üretmiş kişilerin aktif olmalarını istedi.

    Cumhurbaşkanı Gül, YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Eskişehir Milletvekili ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Nabi Avcı, TED Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Öktem Vardar, Bilkent Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Ali Doğramacı, İstanbul Politikalar Merkezi Kurucu Direktörü Prof. Dr. Üstün Ergüder ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Tekeli'yi Çankaya Sofrası'nda ağırlamıştı.

    YÖK'ün yeniden yapılandırılması

    Yeni yükseköğretim sisteminin konuşulduğu Çankaya Sofrası'na konuk olan ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Tekeli, "Türkiye'nin gündemine önümüzdeki günlerde YÖK'ün yeniden yapılanması girecek. Cumhurbaşkanı Gül, bunun lüzumsuz tartışmalar alanı halinden çıkıp, düşüncelerin sakin sakin tartışıldığı bir sonuç almak istiyor" dedi.

    Tekeli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetinde, değişik tarihlerde yükseköğretim konusunda çalışma yapmış, dünyada olup bitenleri bilen insanların bir araya toplandığını kaydetti.

    Fikirlerin paylaşıldığı bir sohbet gerçekleştirildiğini ifade eden Tekeli, "Türkiye'nin gündemine önümüzdeki günlerde YÖK'ün yeniden yapılanması girecek. Bu yeniden yapılanma girdiği sırada Cumhurbaşkanı bunun lüzumsuz tartışmalar alanı halinden çıkıp, buradaki düşüncelerin sakin sakin tartışıldığı bir sonuç almak istiyor" diye konuştu.

    Gül'ün yarın YÖK'e yapacağı ziyaretin önemine dikkati çeken Tekeli, Türkiye'nin kaderi bakımından önemli bir konuda, YÖK'ün yaptığı hazırlığın tartışıldığı bir dönemde, Gül'ün konunun nasıl ele alınması gerektiği konusunda telkinlerde bulunmasını beklediğini belirtti.

    "Bunun bir kör dövüşüne dönmemesini sağlayacak bir şey. Bu, olumlu bir şey. Çünkü bundan önce milli eğitim konusundaki yasalar biraz tepeden inme, toplumda tartışılmadan geldi. O da gerilim yarattı. Cumhurbaşkanı Gül de bunun Türkiye'de ayrıntılı olarak tartışılmasını isteyecek herhalde" değerlendirmesinde bulunan Tekeli, tartışılmadan çıkan yasaların toplum tarafından benimsenmediğinin altını çizdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow