hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Doğalgaz boru hattında patlama: 28 asker yaralı

    Doğalgaz boru hattında patlama: 28 asker yaralı
    expand

    Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, Eleşkirt ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında doğalgaz boru hattında meydana gelenpatlamada 28 askerin yaralandığını söyledi.

    Vali Tekinarslan, ilçeye bağlı Türkeli köyü yakınlarında BOTAŞ'a ait doğalgaz boru hattında askeri aracın geçişi sırasında patlama meydana geldiğini belirtti.

    Vali Tekinarslan, yaralı askerlerin Eleşkirt Devlet Hastanesi'nde ilk tedavilerinin ardından Ağrı Devlet Hastanesi'ne
    sevk edildiğini belirtti.

    Patlamada, 28 askerin çeşitli şekillerde yaralandığını ifade eden Tekinarslan, vücudunda 3'üncü derece yanık bulunan bir askerin ise Erzurum'a gönderildiğini söyledi.

    Vali Tekinarslan, şunları kaydetti:

    "Doğalgaz boru hattına teröristlerce uzaktan kumandalı zaman ayarlı patlayıcı saldırı düzenlendi. Patlama esnasında karayolunun güvenliğiyle ilgili personel çeşitli şekillerde yaralandı. Çoğu yanık vakası. Ama yanıkların büyük kısmı hafif. Patlamanın ardından yaralanan askerlerimiz hastaneye ulaştılar. Hayati riski olan personelimiz ambulanslarla intikal etti. Sağlıkçı arkadaşlarımız seferber oldu. Allah esirgedi."

    Olayda can kaybının olmadığını, durumun kontrol altında olduğuna dikkati çeken Tekinarslan, "Bu hainlerin nerede, ne zaman, ne yapacakları görülmüş oldu. Bu tür olaylar bizi hiçbir zaman yılgınlığa düşürmez. Ağrı'da bütün vatandaşlarımız hastaneye akın etti. Bu hain saldırıyı lanetlediler" dedi.

    Tekinarslan, patlamanın teröristler tarafından yapıldığını bildiklerini, bölgede yangının söndürüldüğünü, güvenlik güçlerinin patlamayı yapan ekiplerin peşinde olduğunu kaydetti.

    Vali yaralı askerleri ziyaret etti

    Ağrı Valisi Tekinarslan, yaralanan askerleri hastanede de ziyaret etti.

    Tekinarslan, yaralı askerlerin sağlık durumu hakkında Ağrı Sağlık Müdürü İsmet Kolomoç ile hastane başhekimi Fatih Selvi'den bilgi aldı.

    Tekinarslan, hastane çıkışında yaptığı açıklamada, Ağrılıların olay sonrası gösterdiği dayanışmaya teşekkür etti.

    Bu saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin peşini bırakmayacaklarını ifade eden Tekinarslan, takiplerin devam ettiğine belirterek, "İnşallah bu konuda yaptıklarını yanlarına bırakmayacağız. Adalete teslim etmek için bütün çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

    Tekinarslan, çok ciddi bir felaketin eşiğinden dönüldüğünü belirterek, "Allah esirgedi. Allah bu hainlerin yaptıklarını yanlarına bırakmayacak. Askerlerimizde bir sıkıntı yok. Bıraksak hemen görev yerlerine giderler. Arkadaşlarımız memleket ve vatan sevgisiyle dolu" diye konuştu.

    Doğalgaz boru hattının 246 kilometresinin Ağrı sınırlarından geçtiğine dikkati çeken Tekinarslan, terör örgütünün son zamanlardaki hedefinin ülke ekonomisine balta vurmak olduğuna dikkati çekerek, boru hattındaki güvenliğin artırıldığını kaydetti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow