ODTÜ'lülere polis müdahalesi

Başkentte, cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek için ODTÜ yerleşkesinden AK Parti Genel Merkezi'ne yürümek isteyengruba polis tazyikli su, biber gazı ve gaz bombasıyla müdahale etti.
Cezaevlerinde süren açlık grevleri 50. gününe girerken, bazı kent merkezlerindeki olaylar üniversitelere de sıçradı.
ODTÜ'de 50 kişilik öğrenci grubu "zindanlardaki direnişi sahipleniyoruz" pankartıyla kampüs çıkışına doğru yürüyüşe geçti.
Grup, AK Parti Genel Merkezi'ne yürümek istedi. Polisin engel olması üzerine aralarında yüzlerini kapatan kişilerin de bulunduğu gruptakiler polise taş, şişe ve sopa attı.
Polis de gruba biber gazı, gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti.
Uyarıya rağmen dağılmayarak yürüyüşte ısrar eden gruptakilerle güvenlik güçleri arasında arbede oldu.
Polis, taş, şişe ve sopa atan gruba, biber gazı, gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Müdahale sırasında çok sayıda öğrenci atılan gazdan etkilendi.
Güvenlik kulübelerini ateşe verdiler
Müdahalenin ardından kampüse çekilen gruptakiler, yerleşkedeki özel güvenlik görevlilerine ait kulübeleri ateşe verdi, güvenlik kameralarının bulunuğu direkleri devirdi.
Kampüs içinde barikat oluşturup polise taş atmayı sürdüren gruptakilere polis gaz bombası ile müdahale etti.
Gruptakiler müdahalenin ardından dağıldı.
Bu arada Kızılay'da da bir grup aynı amaçla izinsiz gösteri düzenledi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Sivas'ta vahşet: 2 kardeşin boğazı kesilerek öldürüldü! Şüpheli kişi gözaltına alındı
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
HABER... Mattia Ahmet Minguzzi cinayeti davasında ikinci duruşma günü
Erdoğan - Bahçeli görüşmesinin kodları! Abdulkadir Selvi yazdı
Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den kuvvetli gök gürültülü sağanak alarmı