hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Acıların kertenkelesi Larry!

    Acıların kertenkelesi Larry
    expand

    Nadir görülen bir tür kertenkele, önce buz gibi soğuk bagaj bölümünde yaklaşık 5 bin kilometre yolculuk etti, bu yetmezmiş gibi bir de çamaşır makinesinde yıkandı. Kertenkele, başına gelen bunca şeye karşın hayatta kalmayı başardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cape Verde Adaları'nda tatil yapan işkadını Sue Banwell-Moore, İngiltere'nin güneybatısında yer alan Somerset kentindeki evine döndüğünde bavulundan çıkardığı giysilerini çamaşır makinesinde yıkadı.

    Makineden çamaşırlarını çıkarırken yere düşen 15,2 santimetre uzunluğunda Chioninia türü bir kertenkele gören Banwell-Moore, önce panik olup çığlık attığını sonra hareketsiz yatan kertenkeleye dokunduğunu söyledi.

    Kertenkelenin buz gibi soğuk olduğunu söyleyen Banwell-Moore, "Ölmüş olabileceğini düşündüm. Sonra üzerine bir tencere kapattım. Bir ara tencereyi kaldırıp baktığımda kertenkelenin hareket ettiğini gördüm. Hemen arkadaşımı çağırdım. Eline alıp okşadığı kertenkele, birden canlandı. Bir kutuya koyup ısıtmaya çalıştık. Geceyi çıkarabileceğini sanmıyorduk ama sabah olduğunda çok daha iyiydi. Küçük kafasını kaldırıp sesimize tepki vermeye başladı" dedi.

    Başına gelen onca şeyi düşündükten sonra sürüngeni sevmeye başlayan Banwell-Moore, Larry adını verdiği kertenkeleyi Watchet kentindeki Tropiquaria Wildlife Doğa Parkı'na götürdü.

    Doğa parkı yetkilileri, çamaşır deterjanının ciğerlerine zarar verdiği kertenkeleye özel bakım gösteriyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow