hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    New York'a ikiz kule ödül getirdi

    New Yorka ikiz kule ödül getirdi
    expand

    Türk mimar kardeşler Sunay Erdem ve Günay Erdem, 'New York'un 2030 Yılı Apartman Yaşam Kültürü Nasıl Olacak?' yarışmasında ABD'den ödülle döndü. Erdem kardeşlerin tasarladığı yaşam biçimi, 2030 yılında dünya nüfusunun yüzde 60'ının yaşayacağı öngörülen apartman tipolojisini içeriyor.

    Erdem Mimarlar, Reykjavik, Vancouver ve Riverton'dan sonra New York projeleri ile son iki yıl içerisinde Kuzey Amerika'da üçüncü, dünya genelinde dördüncü birincilik ödülünü almış oldu.

    Verilen bilgiye göre, ödüllü projenin amacı, apartman yaşamında bütün gereksizleri kaldırıp, daha az maliyet ve daha basit bir yaşam oluşturmak. Bunun için 32m2'lik çekirdek bir dairede kompakt bir yaşam öngörülüyor. Daire, sabah ev sakinleri uyanıp kahvaltılarını yaptıktan sonra gerektiğinde ofis mekanına dönüşüyor, gece ise tekrar aile yaşam ünitesine bürünüyor.

    Sunay Erdem, esnek tasarımı yaşam kulelerinin konut bahçelerinde de uyguladıklarını vurgulayarak, konut yaşamında yeşilin gereksinimine değindi. Erdem, sadece göze hitabeden yeşil cephelerden ziyade yeşilin konut yaşamında gerçek katkı sağlamasını amaçladıklarını belirtti.

    Günay Erdem ise Türkiye'de tasarladıkları yapılarda da Türk aile geleneklerini ve ihtiyaçlarına göre Türk insanına özel konut ve iş yeri tipolojileri geliştirdiklerini söyledi. Erdem, son olarak Ankara'da Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) için akıllı bina tasarladıklarını ifade etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow