hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmir yeni bir sanat mekânı kazandı

    İzmir yeni bir sanat mekânı kazandı
    expand
    KAYNAK DHA

    İZMİR'de, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'ne inşa edilen 'Kazım Türker Sanat Galerisi' düzenlenen törenle açıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR'de, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'ne inşa edilen 'Kazım Türker Sanat Galerisi' düzenlenen törenle açıldı.

    Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik ve Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker'in ev sahipliği yaptığı törene İzmir'in iş ve sanat dünyasından davetliler katıldı. Galeri, küratörlüğünü Dekanı Prof. Mümtaz Sağlam'ın üstlendiği Hayri Esmer'in 'Boşluk ve Sınır' başlıklı resim sergisiyle ilk kez sanatseverlere kapılarını açtı. Açılışta konuşan Dekan Prof. Mümtaz Sağlam, Esmer'in resimlerinde tuval yüzeyinde oluşturulan mekanın, soyut bir espes içinde sürekli olarak dönüştüğünü, önerilen renk değeriyle bütünleşerek sanatçıya özgü yorumlar halini aldığını söyledi.

    Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik ise sanata kendini vakfetmek kadar, ortaya çıkan eserleri insanlarla buluşturmanın örnek bir davranışın sessiz ama en güzel ifadesi olduğunu belirterek, "Bu galerinin açılmasından en büyük desteği veren Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker'e bu nazik davranışı ve desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Kendisi herkesin cesaret edip yapmayacağı bir girişimi, samimiyetle destekledi ve bu sonucu ortaya çıkardı" dedi. Çelik, konuşmasını Türkerler Holding Genel Koordinatörü Prof. Dr. Atilla Sezgin'e, Fakülte dekanı ve emeği geçenlere teşekkür ederek tamamladı.

    Kazım Türker ise İzmir'e güzel bir kültür ve sanat mekanı daha kazandırmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadığını söyledi. Türker, "Her fırsatta söylüyorum. İzmir'le özel bir bağımız var. İzmir'e son yıllarda peş peşe enerji, sağlık ve gayrimenkulde ciddi boyutta yatırımlar yapıyoruz. İzmir'de şu anda en çok üzerine titrediğimiz projemiz Mahall Bomonti İzmir. Projemize başladığımız ilk günden bu yana kültür-sanat ve sporda onlarca sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdik. Son olarak elbirliğiyle hayat geçirdiğimiz bu mekânda, sanatı hayatının bir parçası haline getirmek isteyen insanlarımıza, birbirinden farklı ve zengin içerikler sunulacağından hiç şüphe duymuyorum" diye konuştu.

    Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker'e, Genel Koordinatör Prof. Dr. Atilla Sezgin'e, Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik'e, Dekan Prof. Mümtaz Sağlam'a, Prof. Gülay Yaşayanlar'a, Yrd. Doç. Vedat Kacar'a, Öğretim Görevlisi Ömer Durmaz, Yrd. Doç. Atay Gergin ve Arştırma Görevlisi Mert Yavaşça'ya plaket verilmesinin ardından galerinin açılış kurdelesi kesildi.

    Mehmet KURT / İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow