hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muhalifler "Suriye'nin Dostları"ndan çekiliyor

    Muhalifler Suriyenin Dostlarından çekiliyor
    expand

    Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu'nun, "Suriye'nin Dostları" toplantısından çekileceği açıklandı.

    Suriye Muhalefeti ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Sözcüsü Velid el-Bunni, Suriye muhalefetinin çatı kuruluşu Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu'nun ülke içinde devam eden katliamlara karşı sessiz kalan uluslararası toplumu protesto edeceğini açıkladı.

    SMDK adına yapılan açıklamada Bunni, Koalisyon'un Roma'da yapılacak ve tarihi gelecek ay netleşecek olan "Suriye'nin Dostları" toplantısından çekileceğini, Rusya ve ABD'de yapılacak müzakerelere de gitmeyeceğini ifade etti.

    Açıklamada, bu kararın, "Suriye halkına karşı işlenen suçlar" karşısında dünyanın takındığı umursamaz tavrı protesto etmek için alındığı ifade edildi ve "iki yıldır Suriye halkına karşı gerçekleştirilen ve her gün katliamlarla süren suçlara karşı uluslararası toplumun sessizliğine" vurgu yapıldı. Rusya'nın tutumuna da dikkati çeken açıklamada, "Yüzlerce savunmasız sivilin Scud füzeleriyle katledilmesi ve tarihi Halep şehrinin sistematik bir tarzda yok edilmesine" işaret edilerek, "Rusya liderlerini, rejime verdikleri silah desteğini devam ettirmeleri dolayısıyla ahlaki ve siyasi açıdan özellikle sorumlu tutuyoruz" denildi. Bunni, Moskova ve Washington'un görüşme davetlerinin de geri çevrildiği ifade etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow