hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ANKA'nın seri üretimi yapılacak

    ANKAnın seri üretimi yapılacak
    expand

    Savunma Sanayii Müsteşarlığı, ANKA İnsansız Hava Aracı sisteminin seri üretimine yönelik sözleşmenin, TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ ile imzalandığını bildirdi.

    Savunma Sanayii Müsteşarlığı,  ANKA İnsansız Hava Aracı (İHA) sisteminin seri üretimine yönelik sözleşmenin, Müsteşarlık ileTUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ arasında 25 Ekim'de imzalandığını bildirdi.

    Savunma Sanayii Müsteşarlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin havadan keşif, gözetleme, hedef teşhis ve tespit ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla geliştirilen ANKA İHA sisteminin seri üretimine yönelik sözleşmenin, Müsteşarlık ile TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ arasında 25 Ekim 2013 tarihinde imzalandığı belirtildi.

    Yurt içi imkanlardan azami faydalanılacak proje kapsamında, TUSAŞ firması ana yükleniciliğinde birçok Türk firmasının görev alacağının ifade edildiği açıklamada, ANKA İHA sisteminin, halihazırda sahip olduğu kabiliyetlere ilave olarak uydu üzerinden kontrol, kriptolu veri linki, milli uçuş kontrol bilgisayarı ve yüksek çözünürlüklü kamera özelliklerini içerdiği bildirildi.

    Açıklamada, sözleşme kapsamında tedarik edilecek 10 adet ANKA İHA'sı ve ilgili yer sistemlerinin 2016 yılında başlayacak teslimatlarının, 2018 yılında tamamlanacağı kaydedildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow