hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sarai Sierra'nın katil zanlısı yakalandı

    Sarai Sierranın katil zanlısı yakalandı
    expand

    İstanbul'da kaybolduktan bir süre sonra cesedi bulunan ABD'li Sarai Sierra'nın katil zanlısı olarak aranan ''Laz Ziya'' lakaplı Ziya T. Hatay'da yakalandı.

    İstanbul'da öldürülen Amerikalı 2 çocuk annesi Sarai Sierra'nın cinayet şüphelisi olduğu iddiasıyla 1.5 aydır aranan kağıt toplayıcısı 'Laz Ziya' lakaplı 46 yaşındaki Ziya T., Cilvegözü Sınır Kapısı'nda yakalandı.

    İstanbul, Karabük ve Hatay'da birçok güvenlik kamerası izlenerek kaçtığı noktalar belirlenen Ziya T'nin Suriye'ye kaçtığı anlaşılınca, Türk makamları bu ülke nezdinde de girişimlerde bulunmuştu. Bu girişim ve izlemeler sonuç verdi ve Ziya T., yakalandı.

    Hatay Valiliği cinayet şüphelisinin yakalanmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

    Valilik açıklamasında, "ABD vatandaşı Sarai Sierra'nın katil zanlısı olarak aranan ve kamuoyunda 'Laz Ziya' olarak bilinen Z.T. bugün saat 12.00 sıralarında ilimiz Reyhanlı İlçesinde güvenlik güçleri tarafından yakalanmıştır. Şahıs ilk sorgulamasının ardından adli makamlara teslim edilmiştir" denildi.

    Hatay Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan Ziya T.,  sağlık kontrolü için Antakya Devlet Hastanesi'ne götürülmek üzere zırhlı araca bindirildi. Zanlının üzerindeki pantolonunun askeri kamuflajlı olması dikkat çekerken, hastaneye sevki sırasında geniş güvenlik önlemleri alındı.

    İstanbul'da

    Hatay'dan karayoluyla Adana'ya getirilen zanlı Ziya T., havaalanındaki işlemlerinin ardından polis eşliğinde Adana-İstanbul seferini yapan THY'ye ait uçağa bindirildi. Uçağın arka koltuğuna alınan zanlı, 2 polis eşliğinde saat 19.25'te İstanbul'a gönderildi. 19.25'te havalanan uçak 20.50 sıralarında İstanbul'a indi. Uçak altına gelen bir polis aracına bindirilen Ziya T., sağlık kontrolü için Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Zanlı, buradaki sağlık kontrolünün ardından Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

    Türkiye'ye giriş yaparken yakalandı

    Öte yandan İçişleri Bakanı Muammer Güler, ABD'li Sarai Sierra'nın ölümüne ilişkin soruşturmayla ilgili, "Şahsın yurt dışına kaçtığı konusunda bize bilgi gelmişti. Muhtemelen Suriye'de olduğu biliniyordu. Bugün Hatay'da, Türkiye'ye giriş yaparken gözaltına alındı ve adli makamlara teslim edildi" dedi.

    Güler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın programına katılmak için geldiği Biga'da İÇDAŞ Tesisleri'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul'da bir Amerikalı kadının ölümüyle ilgili kamuoyunda da geniş yankılar uyandıran olayın vuku bulduğunu söyledi.

    Polisin, İstanbul'daki Topkapı Sarayı'nın yakınında bulunan yerde, büyük bir titizlikle araştırma yaptığını belirten Güler, "Binlerce resim, görüntünün içerisinde belli testlerle araştırma yapılmıştı. Bir kişinin bu cinayeti gerçekleştirdiği konusu tespit edilmişti. Bu aramalarımız, izlemelerimiz devam etti. Şahsın yurt dışına kaçtığı konusunda bize bilgi gelmişti. Muhtemelen Suriye'de olduğu biliniyordu. Bugün Hatay'da Türkiye'ye giriş yaparken gözaltına alındı ve adli makamlara teslim edildi" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow