hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ermeni ve Yunanlılardan Türkiye'ye karşı güçbirliği

    Ermeni ve Yunanlılardan Türkiyeye karşı güçbirliği
    expand

    Amerika'da yaşayan Ermeni ve Yunanlılar ABD ile Türkiye arasında yapılması gündeme gelen serbest ticaret anlaşmasını engellemek amacıyla güçbirliği yaptı.

    Amerika'daki Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA) ve Amerikan Helen Enstitüsü (AHI), ABD Ticaret Bakanlığı'na yaptığı çağrıda ABD ile Türkiye arasında yapılacak yeni bir ticaret  anlaşması için Ankara'nın "Kıbrıs'ın işgaline" son vermesi ve Ermenistan'a uygulanan "hukuk dışı" ambargoyu kaldırması şartlarının koşulmasını istedi.

    ABD Başkanı Barack Obama'nın ticaret temsilcilik vekili olan Demetrios Marantis'e gönderilen 26 Mart tarihli mektupta AHI Başkanı Nick Larigakis ve ANCA Başkanı Aram Hamparian'ın imzaları bulunuyor.

    Mektupta şu sözlere yer verildi:  

    "İki toplum prensipte Obama yönetiminin adil ve hukuka saygılı ticaret ve yatırım politikalarını memnuniyetle karşılıyor, ancak konu Türkiye olunca açık ve alçakça bir şekilde bir Avrupa Birliği ülkesini işgal edip Avrupa'daki son kapalı sınırı devam ettirerek küresel ticaret sisteminin bütünlüğünü baltalayan bir ulusu ödüllendirmek bizim ulusal çıkarlarımız, ekonomik refahımız ya da temel değerlerimizi daha ileri götürmeyecektir."

    Başkan Barack Obama geçtiğimiz hafta Kongre'ye Avrupa Birliği ile dünyanın en büyük serbest ticaret bölgesini oluşturmak amacıyla görüşmelere başlayacağını duyurmuştu.

    Türkiye, ABD ile AB arasındaki serbest ticaret anlaşması sürecine dahil olmak istiyor. Talep Başbakan Erdoğan imzalı mektupla ABD Başkanı Obama'ya iletildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow