hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Charles Aznavour'un "Türkiye" iddiasına yanıt

    Charles Aznavourun Türkiye iddiasına yanıt
    expand

    Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Gümrükçü, Ermenistan'ın Bern Büyükelçiliği görevini yürüten ünlü sanatçı Charles Aznavour'un, "bir Türk Başbakanının Ermeniler ve Rumlardan nefret ettiğini beyan ettiğine" ilişkin iddiasının, "temelsiz ve anlamsız" olduğunu, söz konusu ithamın şiddetle reddedildiğini bildirdi.

    Gümrükçü, Ermenistan'ın Cenevre'deki BM Daimi Temsilcisi ve Bern Büyükelçisi Aznavour'un, İsviçre'de yayınlanan bir televizyon programında, bir "Türk Başbakanının Ermeniler ve Rumlardan nefret ettiğini beyan ettiğine" dair ifadeleri ve Türk-Ermeni ilişkilerine dair önerileri hakkındaki soruya verdiği yazılı yanıtta, Aznavour'un söz konusu iddiasının nereden kaynaklandığının
    anlaşılamadığını belirtti.

    Sözcü Gümrükçü, "Temelsiz ve anlamsız bu ithamı şiddetle reddediyoruz. Türk halkı Ermeni ve Rum halklarıyla uzun bir birlikte yaşama tecrübesine sahiptir. Tarihten husumet çıkarmanın yanlışlığını her zaman vurgulayagelmekteyiz" ifadesini kullandı.

    Sözcünün yanıtında, Aznavour'un Türk-Ermeni ilişkilerine dair önerilerine yönelik de şunlar kaydedildi:

    "Öte yandan, dünyaca tanınan bir sanat insanı ve bir entelektüel olarak Charles Aznavour'un Türk-Ermeni ilişkilerinin normalleştirilmesi konusunda fikirler geliştirmesini, önerilerde bulunmasını olumlu karşılıyoruz. Tespitlerinin bazılarına katılmasak da iki halkın birbirini daha iyi anlaması, tarihi olayların daha iyi anlaşılması ve barışçı bir ortak gelecek kurulması için doğru yöntemin diyalog, empati ve adil hafıza çalışmalarından geçtiğine inanıyoruz."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow