hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Doktora saldıran hasta ve yakınına hapis

    Doktora saldıran hasta ve yakınına hapis
    expand

    Antalya'da, yaklaşık bir yıl önce iki doktoru döven bir hasta ile yakını, hapis cezasına çarptırıldı. Cezalar ertelendi.

    Antalya'da 2012 Eylül'ünde tedavi için geldiği Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Acil Polikliniği'nde, görevli hekimler O.C. ve İ.O.Ö.'yü dövdükleri gerekçesiyle haklarında 'kasten yaralama' ve 'görevli memurlara alenen hakaret' suçundan dava açılan hasta Ergün K. ve refakatçisi Azra K. hapis cezasına çarptırıldı.

    Antalya 16'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonucunda hasta Ergün K.'ye hakaret suçundan 1 yıl 2 ay 17 gün, refakatçisi Azra K.'ye de kasten yaralama suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Mahkeme, sanıkların cezasını 5 yıl süreyle ertelerken bu süre içerisinde herhangi bir suç işlemeleri halinde cezanın uygulanmasını karara bağladı.

    Psikolojik destek almayan hekim görevini yapamıyor

    ATO Genel Sekreteri Uzkut, oda olarak hekimlere yönelik şiddet olaylarını bu olayda da olduğu gibi başından sonuna takip etmeye çalıştıklarını, şiddete uğrayan hekime öncelikle psikolojik destek verdiklerini söyledi. Uzkut, "Eğer bu desteği vermezsek o doktor, 6 ay ile 2 sene arasında hekimlik yapamaz duruma geliyor. 6 ay ile 2 sene arasında hekimlik yapamaması ciddi bir süreç. O travmadan çıkması lazım" dedi.

    Özellikle hakimlere bu durumu anlatmaya çalıştıklarını dile getiren ATO Genel Sekreteri, "Hakimlere biz bunları anlatamıyorduk" diye konuştu. Hakimlerin olaylara bir kavgadaki yaralanma derecesine baktığını kaydeden Uzkut, öncelikle hakimlere, hekime şiddetin iki kişinin kavgasından farklı bir şey olduğunu anlattıklarını söyledi.

    Hekimi koruyamayan hastaneye dava

    Mehmet Ozan Uzkut, konunun önemini idarecilere de anlatarak Antalya genelindeki şiddet olaylarının en aza indirilmesini sağladıklarını, bu sayede Atatürk Devlet Hastanesi ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hekime yönelik şiddet olaylarının sıfıra indiğini ifade etti.

    Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde ise bu durumun önüne geçemediklerini belirten ATO Genel Sekreteri Uzkut, "Üniversitede sıkıntımız var. Üniversite, polikliniklerde az koruma bulundurarak doktorları koruyamıyor. Doktorların tecrübesizliklerinin de payı var burada" dedi. Korumaların başhekimi, dekanı koruduğunu ve angarya işlerde çalıştırıldığını ancak polikliniklerde koruma olmadığını öne süren Uzkut, bundan sonraki şiddet olaylarında, hekimini koruyamayan hastanenin aleyhine de dava açacaklarını kaydetti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow