hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Romanlardan pakete davul zurnalı destek

    Romanlardan pakete davul zurnalı destek
    expand

    Balıkesir'in Bandırma ilçesindeki Romanlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı demokrasi paketini davul ve zurna çalarak desteklediler. Romanlar, devletin belirli kademelerinde yönetici olarak görev almak istediklerini söylediler.

    Bandırma Müzisyenler Eğitimciler Kültür ve Sanat Derneği ile Bandırma Müzik ve Sahne Sanatçıları Dayanışma Derneği, Çınarlı Mahallesi'nde demokratikleşme paketi ile ilgili basın açıklaması yaptı. Kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişi, "Biz Romanlara gönlünü açan Başbakanımıza bizim de gönül kapımız her zaman açıktı", "Başbakanımız seninle yürüyeceğiz, bu vatan toprağında", "Dik dur eğilme Romanlar seninle" yazılı pankart açıldı.

    Davul zurna da çalan Romanlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan demokrasi paketinde kendilerini ilgilendiren bölümlerin bulunmasından mutluluk duyduklarını belirttiler.

    Bandırma Müzisyenler Eğitimciler Kültür ve Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanvekili Erkan Esener, ülkenin her kesiminin temsil edildiği seçim sisteminin Türkiye'ye çok yakışacağını söyleyerek, "Bizler de devletin belirli kademelerinde yönetici olarak görev almak istiyoruz. Sadece seçimden seçime hatırlanmak istemiyoruz. Mahallemizdeki oy potansiyelinden dolayı siyasi partilerin seçimden seçime mahallemize gelerek makarna, un, şeker, kömür dağıtmasını istemiyoruz" dedi.

    Bandırma Müzik ve Sahne Sanatçıları Dayanışma Derneği Başkanı Feridun Demirdöğen ise Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan demokrasi paketine destek verdiklerini kaydetti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow